Jom makan ayam goreng kampung kat Veledrom Cheras. Time lunch hour, kadang-kadang sampai ke Cheras teman jalan-jalan cari makan. Bukan apa, bosan jugak kalau selalu makan ditempat yang sama je. Kalau dimasak gulai ayam kampung atau dibuat rendang, sodap jugak tu. Cuma ayam kampung nie kalau tak betul cara memasaknya, akan liat lah daging ayam kampung tu.
Gambar ehsan Google.
Kali ini, teman akan kongsikan petua macam mana nak melembutkan ayam kampung semasa memasaknya. Tak lah susah sangat nak membuatnya.
Kome cuma perlu dapatkan kurma sebanyak 4 biji saja. Bukan serbuk kurma tau. Nanti jadi lain pulak masakkan kome tu. Ok, kemudian campurkan buah kurma nie kedalam masakkan. Dengan cara ini, daging ayam kampung akan cepat lembut dan akan mempercepatkan proses memasak.
Mudahkan!. Selamat mencuba yer.