Tuesday, May 26, 2015

CPUV : Maxis OnePlus One

Maxis OnePlus One. Alhamdulillah, dapat lagi CPUV dari Nuffnang untuk bulan nie. Ini adalah CPUV yang ke lima untuk bulan May menjadikan CPUV yang 26 untuk sepanjang 2015 nie. Kali ini, blog teman yang tak seberapa ini diberikan 3 CPUV berganda menjadikan 9 CPUV berstatus On Going di akaun Nuffnang.

Maxis OnePlus One


CPUV Maxis OnePlus One nie adalah kempen terbaru dari Maxis. OnePlus One ini adalah jenama smart phone terbaru yang telah memasuki pasaran Malaysia sejak April lalu. Menurut portal Lowyat, Maxis telah diberi hak exclusive untuk memasarkan produk terbaru OnePlus One tersebut di Malaysia.

OnePlus One Smart Phone

Mengikut harga pasaran di Malaysia OnePlus One smart phone ini ditetapkan pada RM1,199. Tetapi, menerusi pakej Maxis OnePlus One, penguna hanya perlu membayar RM599 dan RM128 setiap bulan dengan kontrak perjanjian selama 2 tahun. Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari portal Maxis disini.

Maxis OnePlus One package

Kalau kome nak tahu spesifikasi OnePlus One phone, boleh klik disini untuk ke portal GSMArena. OnePlus One phone ini mengunakan platform Android OS, v4.4.2 (KitKat), upgradable to v4.4.4 (KitKat) jangka hayat bateri yang mengkagumkan. Pasti ramai yang teruja untuk memilikinya.

Battery Life Benchmarks

Apa pun, terima kasih pada Nuffnang untuk 3 CPUV ini. Teman harap, ini bukanlah CPUV terakhir untuk bulan May. Harap-harap, ada lagi la CPUV sebelum beralih ke bulan Jun nanti.

Sunday, May 24, 2015

Kuliah : Doa untuk beristeri dua

Saja je teman kongsikan doa nie pada mereka yang berniat untuk beristeri lebih dari satu.


Saturday, May 23, 2015

CPUV : McDonald's Family [PC]

McDonald's Family [PC]. Alhamdulillah, blog teman yang tak seberapa nie masih ada lagi tempat untuk iklan-iklan CPUV dari Nuffnang. Ini adalah CPUV yang ke empat untuk bulan May dan merupakan CPUV ke 25 untuk jumlah terkini CPUV bagi tahun 2015 nie. Untuk CPUV Nuffnang yang keempat ini, blog teman diberi 3 CPUV sekali gus menjadikan 6 CPUV berstatus On Going. Beberapa CPUV telah pun di credit ke dalam akaun untuk CASH out.

McDonald's Breakfast

Gambar ehsan Google.

Teman tak pasti sangat CPUV McDonald's Family [PC] nie berkenaan produk McDonald's yang mana satu. Actually, sekarang nie ada on going McDonald's contest... "Rasa Macam Nak..." untuk maklumat lanjut, kome boleh klik kat sini yer...

McDonald's Family [PC]

Apa pun, pada Nuffnang terima kasih atas 3 CPUV nie. Harap lepas lagi la CPUV dari Nuffnang untuk bulan May nie.

Kuliah : Tanda-tanda hati yang mati

Di Antara Tanda-Tanda Hati yang Mati....Cuba cek pd diri kita ada tak....kalau ada berusahalah singkirkannya dr diri kita mulai sekarang...

Hati hitam

Gambar ehsan FB iluvislam.com


1.“Tarkush sholah

(ترك الصلاة)
Berani meninggalkan solat fardhu.


2. “Adzdzanbu bil farhi”

(الذنب بالفرح)
Tenang tanpa merasa berdosa padahal sedang melakukan dosa besar (Surah al A’raf)


3. “Karhul Qur’an”

(كره القرءان)
Tidak mahu membaca Al-Qur’an.


4. “Hubbul ma’asyi”

(حب المعاصي)
Terus menerus melakukan maksiat.


5. “Asikhru”

(أسخر)
Sibukan dengan mengumpat dan buruk sangka, serta merasa dirinya selalu lebih suci.


6. “Ghodbul ulama”

(غضب العلماء)
Sangat benci dengan nasihat baik daripada ulama.


7. “Qolbul hajari”

(قلب الحجر)
Tidak ada rasa takut akan peringatan kematian, kubur dan akhirat.


8. “Himmatuhul bathni”

(همة البطن)
Gilanya pada dunia tanpa peduli halal haram yang penting kaya.


10. “Anaaniyyun”

(أنانيون)
Tidak ambil tahu atau tidak peduli, atau merasa bodoh keadaan orang lain, bahkan pada keluarganya sendiri sekalipun menderita.


11. “Al intiqoom “

(الإنتقام)
Pendendam hebat.


12. “Albukhlu”

(البخل)
Sangat kedekut.


13. “Ghodhbaanun”

(غضبان)
Cepat marah kerana keangkuhan dan dengki.


14. “Asysyirku”

(الشرك)
Syirik dan percaya kepada dukun (perbomohan) dan amalannya.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...