Sunday, October 22, 2017

Kuliah : Bila umur mencecah 50 tahun

Umur hanyalah angka yang mengambarkan pertambahan usia dan kematangan berfikir. Di fasa-fasa kehidupan sebegini, sebaik-baiknya kita perbanyakkan muhasabah diri untuk memperbaiki segala kelemahan yang ada untuk menjadi umat yang sebaik mungkin. Sama-samalah kita mengambil manfaat dari perkongsian ini.


Saturday, October 21, 2017

Kuliah : Bila tiada mak

Bila ibu atau mak sudah tiada, baru lah kita tau betapa besarnya kasih sayang seorang insan bernama IBU atau MAK. Sayangi lah mereka... Kasihi lah mereka, Hormati lah mereka... sehabis mungkin... 


Friday, October 20, 2017

Kari Manaf, Bagan Datuk, Perak

Tempat makan best di Bagan Datuk. Kome pernah pegi tak Bagan Datuk? Teman yang orang Perak nie pun, tak pernah lagi jejak kaki kat Bagan Datok tu. Bukannya tak nak pegi, tapi tak ada saudara atau kenalan kat Bagan Datuk nie. Lagi satu, pekan Bagan Datuk nie agak di hujung sket tersasar dari laluan utama Sabak Bernam - Teluk Intan - Sitiawan. Kalau nak ke Bagan Datuk nie, kena mengarah ke Teluk Intan dulu, baru la mengarah ke pekan Bagan Datuk nie.

Memang la teringin nak ke Bagan Datuk nie, cuma tak berkesempatan lagi. Insya Allah, ada rezeki sampai la nanti. Tambah-tambah pulak ada tempat makan menarik di pekan Bagan Datuk nie. Tempat makan best yang teman maksudkan nie Kari Manaf, atau pun lebih di kenali Mydin Corner Kari Kepala Ikan juga lebih di kenali sebagai Gulai Manaf oleh penduduk setempat. Macam best je kan... Mesti cuba nie. Nanti, kalau ada plan nak bercuti di Lumut nanti boleh la lajak ke pekan Bagan Datuk nie. Kome pun tonton la perkongsian video nie ye... Mana lah tau tersesat kat pekan Bagan Datuk nie, boleh la singgah pekena Gulai Manaf nie.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...