Wednesday, August 24, 2016

Wordless : Iklan Pecoh Palo

Wordless untuk hari ini... #Iklanpecohpalo


Iklan nie hanya terdapat di Kelantan saja...

Tuesday, August 23, 2016

JJCM : Loveats

Tempat makan best di Tanjong Malim. Kali nie teman buat review makan grill burger pulak. Loveats nie terletak di Taman Universiti, Tanjong Malim. Saja nak tukar selera, kita makan burger pulak. Burger kat sini lain dari yang lain. Loveats adalah satu-satunya cafe atau restoran yang menyediakan burger grill di Tanjong Malim.

Loveats Restoran

Di Loveats, ada pelbagai menu berger yang di sajikan. Ada burger daging, ayam, ikan, kambing, dan juga vegetarian. Roti burgernya sangat lembut dan unik. Boleh dikatakan roti burgernya sangat lain dari yang lain. Roti burgernya berwarna kelabu. Kalau dari segi saiz, bergernya hanya bersaiz biasa saja. Tidak lah besar. Burger untuk kanak-kanak turut juga di sediakan. Untuk maklumat lebih lanjut, layari saja Facebook Loveats disini.


Loveats menu


Nie antara burger-burger yang dihidangkan disini.



Untuk kunjungan pertama nie, teman order burger lamb dan burger daging saja secara Ala-Carte. Ada juga hidangan set. Tapi teman saja ambil ala-carte untuk minum petang nie. Tak nak ambil heavy sangat... Nanti tak makan malam pulak... Untuk minuman, teman order A&W Sarsaparilla float saja. Di Loveats nie, kalau hendak order pelanggan perlu pergi ke kaunter sendiri. Self service. Mereka tidak ambil order di meja.

Loveats

Selang beberapa minggu teman singgah lagi makan burger kat sini. Bukan apa, adinda teringin nak makan lagi. Memang best dan owhsome sangat lepak dan makan-makan disini. Staff nya sangat friendly. Kali kedua singgah sini, order burger lain pulak. Ada free WiFi access lagi. Kalau nak access WiFi nie, mintak je password kat kaunter. So, bolehlah makan sambil melayari internet, membuat assignment atau check email disini.

Loveats

Untuk Aisar, teman order je meal for kids, chicken sosej grill topping dengan cheese bersama kentang goreng. Bila order kids meal, akan dapat ice cream percuma. Tidak la lama sangat menunggu makanan yang di pesan.

Ok, inilah santapan untuk di habiskan petang nie... Lamb burger...


Loveats - Lamb Burger

Loveats - Beef Burger

Loveats - Lamb Burger

Apa macam... Nampak best kan burger kat Loveats nie... Nie pulak habuan untuk Aisar... Kids Meal, Grill Sosej dan French Fries.


Loveats - Kids Meal

Bila order Kids Meal, akan dapat free ais cream. Nie yang sebenar si Aisar nie nak makan... Gril Sosej dan French Fries tu, papa dan mama dia tolong habiskan.


Free ais cream for kids meal

Untuk membasah tekak di petang hari nie, teman order A&W Sarsaparilla float jer... memang menyegarkan...


A&W Float

Habis sudah makanan yang pesan. Perut pun sudah kenyang. Memang best la makan burger kat sini. Teman sudah ada favorite burger kat sini. Next time, teman terjah makan-makan disini lagi.

Untuk mereka yang bercadang makan-makan disini, teman kongsikan koordinate GPSnya disini : 3.684854, 101.529629

Alamatnya :
22, Jalan U1, Taman Universiti, 35900 Tanjong Malim, Perak

No Telefon : 05-458 1536 / 012-309 2069

Dibuka dari pukul 5:00 petang hingga 11:00 malam setiap hari kecuali hari sabtu. Setiap hari sabtu, kedai ini akan ditutup.

Jom #tempat makan best di Tanjong Malim
#Makan burger

Monday, August 22, 2016

Al-Kisahnya orang Perak

Anok kome nie koje drebar aje... 

Majid, seorang pemuda yang masih bujang, pendiam dan amat pemalu. Pada hari raya yang lalu, Majid telah berkunjung ke rumah rakannya. Dalam perjalanan menuju ke rumah rakannya, Majid telah terpandang seorang gadis yang dikenalinya semenjak sekolah lagi. Hatinya telah terpikat, dan berhasrat untuk memperisterikannya.

drebar 

Gambar ehsan Google.

Majid telah menyuarakan hajatnya kepada kedua orang tuanya, dan menunjukkan lokasi rumah gadis tersebut supaya senang kedua ibubapanya hendak pergi meminang nanti. Selepas itu, Majid pun pulang ke bandar dan meninggalkan urusan tersebut kepada orang tuanya.

Selang beberapa hari, kedua orang tua Majid telah mengunjungi rumah gadis tersebut untuk tujuan merisik. Setelah beberapa lama bersembang, bapa gadis tersebut pun bertanya kepada ibu bapa Majid…

Bapa Gadis : Yang sebenornyer, amende ke hajat kome berdua ni datang ke rumoh keme yang borok ni?...

Bapa Majid : Ye la.. dari tadi beborok, tak nyer kabor mender hajat nye yek... Haaa, moknyer.. Ace kabo ke hajat si Majid tu…

Emak Majid : Gini la.. yang sebenornyer, anok bujang keme dah terbekenan dengan anok dara kome.. jadinyer keme ni nok la nanyer, dah ader ke orang yang punye? Kala belum ader, keme nok la merisik-risik…

Emak Gadis : Ooo.. kesohnyer, keme ni pun tok kenei lagi dengan anok deme … Mende kojenyer?....

Emak Majid : Ntoh.. keme ni tk berapa reti nok nyebut base omputih.. kalo bahse Melayunyer.. dia kabo koje drebar ajer…

Emak Gadis : Oooo.. Drebar jer..(Mencebek selalu).. Gini la.. yang sebenornyer, anok keme .. sebenornyer, dah ader orang meminang.. (Dah setat buat bedo'oh…) Budok jantan tu koje opis kat Pejabat Tanoh tu…

Bapa Gadis : Ha’ah.. (Menyokong..) Keme pon mintok maah lah yek, kome ni pon tok tau yang anok keme tu dah ader yang udah mintok… Kiranyer takde jodoh la.. Nok buat ope mane yek….

Bapa Majid : Ye la.. Mengkala udah gitu, keme pon tak buleh la nok buat ape2.. Mende anok kome pon tok setarap dengan anok keme.. Nanti la keme kabo ke anok bujang keme nanti…

Emak Gadis : Ye la.. memang idak setarap lah yek..... Anok keme kerani pejabat loyor.. anok kome drebar...

Lalu kedua ibu bapa Majid pun memohon untuk berundur. Selesai bersalaman, sedang mereka menuruni tangga, emak gadis tersebut pun bertanya…

Emak Gadis : Dreba ape anok kome tu?.. Lori Balok ke Lori Bijih…?

Emak Majid : DREBA KAPEITOBANG!!! (Sambil masuk ke dalam kereta..)..

Dari jauh terdengar suara gadis tersebut meraung kat dapur. Kedua ibubapanya menepuk dahi masing-masing…

orang dah ngabokan... orang tamok sentiase rugi😆😆😆
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...