Friday, November 1, 2013

Tips memikat hati orang lelaki atau boy friend atau pakwe

Apa macam kome nak tips untuk tackle pakwe aka boyfriend kome tu. Teman tau, ramai juga kawan-kawan teman masih single mingle lagi. Tak tau la teman apa yang deme dok tunggu lagi tu. Mungkin masih tidak ketemu Mr. Right kot.... :d


Ok, entry hari nie teman saja nak share tips untuk memenangi hati lelaki idaman kome tu. Tips nie mungkin tidak tepat. Tips nie hanya berdasar pandangan teman saja. Kalau ianya boleh digunakan, apa salahnyakan. Kalau ada yang tak betul, mungkin kome tinggalkan pandangan kome tu kat ruangan comment.

Ok nie tipsnya...

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama lelaki mudah terpikat dengan anda. Kalau tak pandai masak tu, tapi ada kecenderungan untuk belajar memasak juga adalah satu kelebihan. Apa yang penting mesti rajin.
  3. Berperwatakan menarik mampu menarik minat orang lelaki. Kalau tidak, mungkin tiada pepatah "dari mata, turun ke hati".
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu). Di mata lelaki, takrifan seksi ini berbeza mengikut individu.
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang anda minati untuk 'plan' pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu. Lelaki ada makhluk yang straight fowards. Thats why lelaki nie agak sukar memahami perempuan. Depend pada individu itu juga la...
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang anda minati, renungi matanya kemudian kenyit mata... dan tunjukkan sifat humor anda. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa anda boleh di dekati tetapi bukan bererti kome nie perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka. Nanti melepas :)
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

13 comments :

  1. Kak Idah rasa yang no 1 tu yang paling berkesan kot.. :D
    Senyuman adalah penyejuk hati.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reader lain... Please take note with this advise. Senyuman itu satu sedekah... Dan senyuman juga pengikat hati... :d

      Delete
  2. teringat zaman cintan cintun dulu, hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time tuh mesti jiwang giler... Tangkap cintan abih.... :d

      Delete
  3. Kita guna ni untuk pikat suami..heheh

    ReplyDelete
  4. no 9 tu terbaik bro..hehehe..kekadang wanita nie terlupa akibat terlalu sayang..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... mungkin cemburu juga... anyway, nanti teman share kan tips yang sesuai untuk ko... :)

      Delete
  5. saya nak trai cara - cara ni dulu

    ReplyDelete
  6. Tips yang bagus. Selain tu wanita juga perlu bijak dan menguasai 7 kelemahan lelaki

    ReplyDelete
  7. Tak semstinya cantik yang lelaki mahukan, ada juga ciri lain. Wanita juga perlu tahu Titik sentuhan lelaki

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...