Saturday, April 14, 2018

Kuliah : Cepat menghukum

Dalam dunia teknologi di hujung jari ini, segala info serta isu terkini mudah sahaja di perolehi. Hanya perlu gadget yang dihubungkan ke internet dan segalanya hanya di hujung jari anda. Jika ada apa saja berita serta isu-isu mudah sahaja untuk viralkan di media internet oleh netizen. Bila telah di paparkan di internet, mudah sahaja untuk orang lain melihatnya dan mulalah timbul pelbagai tanggapan serta komen-komen oleh netizen atau keyboard warrior. Ada yang bereaksi positif dan ada juga yang mudah mencemuh, mengkritik dan dengan senang lenangnya menjatuhkan hukuman tanpa usul periksa.

Dalam entry hari ini, teman ingin kongsikan kuliah yang mengupas isu berkenaan “Cepat Menghukum Tanpa Usul Periksa”.Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.

1 comment :

  1. ya, betul, setiap berita kena periksa sumber dan kesahihannya..jgn kita termasuk dlm golongan yg menyebarkan fitnah..

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...