Thursday, June 11, 2015

Petua : Untuk menghilangkan sakit tekak

Hilangkan sakit tekak. Sakit tekak pasti akan mengganggu aktiviti seharian kita. Sebelum ini, teman pernah kongsikan beberapa petua untuk merawat sakit tekak dan batuk. Kome boleh klik link di bawah untuk membacanya.Dalam entry hari ini, teman akan kongsikan satu petua untuk merawat masalah sakit tekak dengan hanya mengunakan garam.

Garam

Gambar ehsan Google.

Caranya begini, ambil garam sebanyak tiga camca dan masukkan kedalam setengah gelas air sejuk. Kemudian kacau sehingga larut. Setelah itu berkumurlah dengan air garam ini setiap hari sehingga sakit tekak hilang. Berkumurlah dengan air garam ini sebanyak dua kali sehari, pasti tekak terasa lega.

Garam nie banyak kegunaanya tau. Bukan saja dijadikan bahan terpenting di dalam masakan tetapi juga boleh menghilangkan sakit tekak yang biasanya berpunca daripada cuaca panas. Apa pun, selamat mencuba ye.

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...