Friday, October 20, 2017

Kari Manaf, Bagan Datuk, Perak

Tempat makan best di Bagan Datuk. Kome pernah pegi tak Bagan Datuk? Teman yang orang Perak nie pun, tak pernah lagi jejak kaki kat Bagan Datok tu. Bukannya tak nak pegi, tapi tak ada saudara atau kenalan kat Bagan Datuk nie. Lagi satu, pekan Bagan Datuk nie agak di hujung sket tersasar dari laluan utama Sabak Bernam - Teluk Intan - Sitiawan. Kalau nak ke Bagan Datuk nie, kena mengarah ke Teluk Intan dulu, baru la mengarah ke pekan Bagan Datuk nie.

Memang la teringin nak ke Bagan Datuk nie, cuma tak berkesempatan lagi. Insya Allah, ada rezeki sampai la nanti. Tambah-tambah pulak ada tempat makan menarik di pekan Bagan Datuk nie. Tempat makan best yang teman maksudkan nie Kari Manaf, atau pun lebih di kenali Mydin Corner Kari Kepala Ikan juga lebih di kenali sebagai Gulai Manaf oleh penduduk setempat. Macam best je kan... Mesti cuba nie. Nanti, kalau ada plan nak bercuti di Lumut nanti boleh la lajak ke pekan Bagan Datuk nie. Kome pun tonton la perkongsian video nie ye... Mana lah tau tersesat kat pekan Bagan Datuk nie, boleh la singgah pekena Gulai Manaf nie.


1 comment :

  1. To be honest, sy tinggalkan pekan bagan datok ni pd awal 90an.
    Lps tu mmg sy x pernah ikuti langsung berita ttg pekan ni.
    Ntah mcm mana hari ni sy kebetulan terjumpa artikel ni.
    Mmg agak mengejutkan bagi sy, krn dulu2 kdai manaf ni antara kdai febret sy setiap kali keluar ke pekan. Sy ingat lagi masa beliau mula2 buka kedai ni, masa tu agak simple je, jual air & roti canai je.
    Sekarang ni dah jadi tersohor le plak. Btw, sy nak ucapkan tahniah le pd beliau atas consistensi beliau dlm bisness & pencapaian yg memberangsangkan.
    Tetiba terasa nak balik kampung le plak. (Semenjak awal 90an sy blum pernah balik lagi.)

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...