Bersihkan siput sedut untuk di masak. Kome sukan makan siput sedut tak? Teman memang tak makan siput sedut nie. Jangan la tanya mengapa, kenapa... teman memang tak sio nak makan benda-benda macam nie. Untuk membersihkan siput sedut nie bukan lah satu tugas yang mudah. Dalam entry hari ni, teman nak kongsikan satu tips dan petua untuk mudah membersihkan siput sedut nie dengan mudah dan cepat. Petua ni mungkin dapat membantu kome.
Ambil sebekas hampas kelapa dan kemudian gaul bersama siput sedut yang masih hidup itu. Biarkan semalaman. Keesokkan harinya, barulah kome memotong bahagian hujung cengkerang siput tersebut sebelum dimasak. Selain dari menghilangkan bau lumpurnya, rasa lemaknya juga akan bertambah apabila di masak nanti.
Selamat mencuba ya.
No comments :
Post a Comment
Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...