Thursday, October 1, 2020

Petua : Untuk menanggalkan chewing gum

Tips atau petua untuk menanggalkan chewing gum. Sebelum nie, teman ada juga kongsikan tips atau petua untuk menanggalkan chewing gum yang terkena pada pakaian. Kome boleh klik disini dan disini untuk membacanya ya.

Dalam banyak-banyak komen dalam entry tersebut, ada yang bertanyakan kalau chewing gum tu terkena pada seat kereta atau karpet, macam mana nak membersihkannya. Tak kan laa nak simpan dalam peti ais pulak kan... Ok, kome jangan la risau ye... Dalam entry nie, teman akan kongsikan satu lagi tips atau petua yang sesuai untuk menanggalkan kesan chewing gum pada seat kereta atau karpet kome tu...


Mudah je kalau nak buat petua nie. Bahan utama yang di perlukan ialah WD-40. Mana nak dapatkan WD-40 nie? Kome beli je kat hardware. Selepas tu, semburkan WD-40 pada kesan chewing tersebut. Kemudian, gunakan kertas tisu atau kain dan gosok pada kesan chewing gun terbut. Sembur WD-40 beberapa kali untuk memudahkan kesan chewing gum tersebut tanggal.


Selamat mencuba ya!

7 comments :

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...