Monday, November 12, 2018

Khasiat minyak zaitun

Minyak zaitun nie banyak khasiatnya. Teman sendiri pun sudah amalkan pengambilannya sebagai makanan tambahan seharian. Memang banyak khasiatnya pada kesihatan kita. Dalam entry hari nie, teman nak kongsikan serba sedikit khasiat minyak zaitun. Apa yang kome perlu tahu pasal minyak zaitun?

Minyak Zaitun

Gambar ehsan Google.

  1. Minyak zaitun merupakan sumber terbaik untuk mendapatkan vitamin E. Khasiatnya adalah untuk awet muda.
  2. Pengambilan minyak zaitun boleh mengurangkan kolesterol dalam badan.
  3. Minyak zaitun mampu untuk menghalang sel daripada rosak dan mati yang boleh mengakibatkan kanser.
  4. Minyak zaitun baik untuk mata, kulit dan sistem imunisasi.
Any way, kalau kome berminat untuk membeli zaitun, kome boleh dapatkannya di Olive House. Olive House memasarkan produk minyak zaitun bermutu tinggi. Klik disini untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Olive Oil
Gambar ehsan Google.


*Tips : Ambil 1 sudu makan minyak zaiton setiap hari

Rasulullah s.a.w bersabda : "Makanlah minyak zaitun dan berminyaklah dengannya. Sesungguhnya ia berasal dari tumbuhan yang di berkati."

Riwayat Al-Tarmizi


7 comments :

  1. monday blues~

    http://nawzaniruz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. buah2an yg disebut dlm Al-quran byk khasiatnya..teman pun amalkn jg tapi campur dgn cuka epal/kurma..

    ReplyDelete
  3. Wah info yg bagus.. nak kena Cari sebotol.ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Amalan makanan sunnah, banyak khasiatnya pada kesihatan badan...🤗

      Delete
  5. sy mmg pakai sbg myk rambut. bgs sgt. krg kn rambut gugur

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...