Thursday, August 14, 2014

Petua : Bagaimana untuk menghilangkan kesan chewing gum pada pakaian?

Nak tahu cara membuang chewing gum yang melekat pada pakaian? Teman akan kongsikan petuanya dalam entry nie. Last time ada juga teman buat entry petua untuk menanggalkan kesan chewing gum nie pada pakaian. Klik disini untuk membaca entry tersebut.


Gambar ehsan Google.


Dalam entry petua kali ini, teman akan kongsikan satu lagi cara untuk menanggalkan kesan chewing gum itu dari pakaian. Cara ini agak mudah. Apa yang perlu kome buat hanya dengan memasukkan pakaian yang terkena chewing gum itu kedalam peti sejuk di bahagian sejuk beku. Biarkan selama sejam. Kemudian keluarkan pakaian tersebut dan buangkan kotoran chewing gum itu. Mudahkan.

Kepada kome-kome yang pernah mencuba petua nie tinggallah komen kome tu disini. Sekurang-kurangnya orang lain boleh tahu macam mana hasilnya. Ok, Selamat mencuba ye.

11 comments :

  1. Menjadi letak dalam peti sejuk yea. Nanti nak cuba. Terima kasih kongsi tips ini.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah stakat nie anak2 tak makan chewing gum... so blom boleh cuba laa... :D

    ReplyDelete
  3. ohh cam tu ek..masuk peti ais yea... kenkadang bile pikir cam tak lojik kan, tapi tu la penyelesaiannya... hehehhe... tengs Izni...

    ReplyDelete
  4. xpernah kena dibaju..tapi dikasut tu pernah...harap² x kena la dibaju...hehehe

    ReplyDelete
  5. baju jarang.kasut selalu.kena try letak kasut dlm peti ais..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat tapak kasut... tak payah la... lama-lama nanti hilang la chewing gum tu...

      Delete
  6. Replies
    1. Hahahahaha... tak pasti la pulak... takkan nak masukkan seat kereta nie dalam fridge kan...😅

      Delete
  7. kalo kene kt carpet kete ade petua x. x kan nk masuk carpet dlm peti ais plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ideanya macam nie. Chewingam perlu di beku atau dikeraskan... dan boleh di pecahkan... dan dikopek keluar. Dalam kes macam, cuba letak ketulan ais. Mungkin lepas kesan chewingam tu sejuk beku, mudah untuk di kopek keluar.

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...