Friday, February 3, 2012

Bugatti Veyronn milik Mukhriz Mahathir


Kat Malaysia, kereta nie ada 3 jer... satu dimiliki oleh Sultan Johor, satu lagi dimilik oleh Mukhzani Mahathir, yang ketiga dikatakan milik seorang wanita di Kelantan.

klik kat sini kalau nak baca entri Bugatti Veyronn Sultan Johor

Nie antara Bugatti Veyronn terbaru di Malaysia. Di maklumkan ianya kepunyaan Mukhzani Mahathir. So, teman pun buat laa carian di internet... perghh... memang betul laa... Nombor platnya pun cantik WUS 17.

Nie teman ambik gambar nie dari blogammar... Banyak betul gambar kereta nie kat blog dia... teman pun mintak izin laa nak tampal kat apakehei nie... :D




Tengok roadtax nya untuk setahun...RM24,598.50 Siapa yang tak kenal Mukhzani Mahathir... Antara jutawan terkaya di Malaysia... Mesti laa dia mampu beli super car macam nie... Kalau kome nak tahu, harganya sahaja dah mencecah MYR10 juta sebuah. Di United Kingdom harganya dalam lingkungan €1,225,000 (GB£1,065,000/US$1,700,000) dan Super Sport: €1,912,500 (GB£1,665,000/US$2,700,000).




Teman nie, macam mana yea... Bila agaknya boleh tukar kereta... Bila agaknya teman boleh jadi JUTAWAN yea... Teman nak berbakti pada AYAH dan IBU teman nie...


Kita orang MELAYU nie... kalau tengok orang MELAYU lain lebih sket... mesti mengata yang bukan-bukan... Sepatutnya kita ambik ini sebagai satu cabaran... Betul tak...:)

Pemikiran yang macam nie laa yang buat MELAYU tak maju sampai bila-bila...

Klik disini untuk membaca entry Audi R8 5.2 FSI.

6 comments :

  1. Mak aiiii.. Road tax puluhan ribu.. Minyak dia xleh ckp, mmg byk pakai minyak.. Perghh

    ReplyDelete
  2. wusi7 registered in wilayah, kalau register at selangor become (B)us17, or busit (check indon slang) kekekekeke

    ReplyDelete
  3. mana ler dia nie ambik duit...kumpul dari kecik apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita bersangka baik la... Kebiasaanya, bila kita pegang jawatan besar... incomenya pun besar jugak... macam-macam elaun ada... so, gaji pokok tak terusik la...

      Apa pun, jangan la kita bersangka buruk pada orang lain... tak pasal-pasal dapat dosa pulak...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...