Wednesday, November 6, 2019

Wordless : Stranded bicycle

Kalau kome jenjalan sekitar KL nie, mesti akan jumpa basikal nie. Basikal nie disediakan oleh oBike Malaysia Sdn Bhd untuk di sewakan melalui mobile apps. Initisiatif tu, bagus. Tapi itu, mentality masyarakat dunia ke tiga. Habis ranap basikal nie buatnya oleh pihak-pihak yang tidak bertangungjawab. kome boleh baca pasal company nie kat sini.

oBike



6 comments :

  1. dah banyak nampak stranded oBike ni merata-rata. Ada kemudahan dijahanamkan oleh mereka yang tak bertanggungjawab.ish ish ish

    ReplyDelete
  2. Allahu. sayangnya. kemudahan tu dah ok sangat :(

    ReplyDelete
  3. kesian kepada pemiliknya..

    kenapalah orang kita nie suka kepada kemusnahan dan keburukan

    ReplyDelete
  4. bla nmpk basikal ni trs sy rs kesian dgn syarikat yg kendalikan khidmat ni

    ReplyDelete
  5. Pengguna dalam Malaysia ni ramai jenis perosak (vandalism) apa yang baru dapat kat dorang sekali je pasti jadi lain.

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...