Wednesday, April 4, 2012

Liputan Celcom di Saujana Utama, Sungai Buluh

Apa ke hei laa CELCOM nie... Liputan CELCOM di kawasan Saujana Utama, Sungai Buluh lebih tertumpu di kawasan komersial sahaja. Di kawasan perumahan, liputannya amat teruk sekali. Gambar kat bawah nie menunjukkan signal CELCOM yang diterima di Saujana Utama 3, di jalan Teratai 4. Kadang-kadang signalnya OK, tapi selalunya macam nie la... ni pun sebab teman berada di tingkat atas.


Nie teman kasi zoom sket kat signal strength nya... satu bar jerk...


Bila teman buat call pun asyik drop jer... then kena call balik... agak-agaknya, bila la pihak CELCOM nak improve kat service kat sini... kawasan nie semakin membangun... Penduduk pun semakin ramai... teman nak access internet guna 3G pun problem... tuh yang susah nak online tuh...

apa yang pasti teman kena jugak subscribe STREAMYX... and apply sekali phone... Kome access internet guna STREAMYX jugak ker atau guna 3G broadband... atau access kat office jerk... :)


11 comments :

  1. Kna tukar line la nampaknya izni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. coming tu that... nanti teman buat entry masuk streamyx pulak... :D

      Delete
  2. kat area ni yes 4g pun terkelip kelip

    ReplyDelete
  3. area teratai ni yes4 pun terkelip kelip....

    ReplyDelete
  4. Wahh kat Saujana Utama 3 ade Streamyx? Jelesnya... saya kat Bukit Saujana satu hapah pun takde! TM pun datang cek kate kabel pun takde lagi hahaha... bengong sementara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah... berjiran la kita nampaknya... Dengar cerita UNIFI akan masuk tahun depan... Awak kena bersabar la sket... :)

      Delete
    2. Kite mak bapak bleh sabar kot tapi anak2 le muke toye hahaha... sebab TV pun kite pakai dreambox so kena ade server. Bile takde tenet cenggini terpakse le pasang ariel (eh betul ke eja ni cam pelik pulak haha) Tp gambo manyak le semut pastu dapat channel TV3 ngan TV9 aje huhu...

      Delete
    3. owh... awak tak subscribe ASTRO ye... Awak dah cuba P1 tak? Hari tu P1 ada buat promotion kat area Saujana. Di kawasan komersial tu ada satu kedai, tokey tu boleh setkan ariel TV awak. Kat rumah saya puan ada pacak aerial kat atas atap... ASTRO pun ada jugak...

      Delete
    4. Dah lebih setahun dah dari tarikh posting ni, tak nampak pun UniFi kat SU ni :-(

      Delete
  5. Semuanya DENGAR CERITA je la...Cerita yang betul tak tahu bila... :(

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...