Thursday, May 4, 2017

Petua : Untuk menjadi wanita cantik dan anggun

Cantik dan aggun tanpa perlu mengeluarkan perbelanjaan yang mahal. Macam mana nak buat tu? Petua ini adalah amalan yang boleh dilakukan seharian.

Wanita anggun 
Gambar ehsan Google.

Macam nie caranya;
 
  1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.
  2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik.  Kemam air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut
  3. Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan  usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi,  ulang usapan ini sebanyak 3x.  Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.
  4. Selepas solat Subuh, bacalah Surah Yusuf, kemudian teguk sebanyak 3 kali sahaja air suam, InsyaAllah ia membuatkan wajah awet muda dari usia sebenar.
  5. Selepas solat Isya', amalkan baca Al-Fatihah 1x, Ayatul Qursi 1x dan surah Al-Waqiah dari ayat 35 hingga 38 sebanyak 7x, ditiupkan pada segelas air dan niatkan, "Ya Allah perindahkanlah tubuh dan rohku dan perbaikilah hubungan dengan suamiku"
  6. Surah Al-Waqiah ayat 35-38 juga elok dibaca di dalam hati sebanyak 3x sebelum jirusan pertama air ke badan sewaktu mandi.
  7. Jangan makan bersulam air, sebaiknya minum air kosong 1 gelas 30 minit sebelum makan, dan 30 minit selepas makan.
  8. Amalkan membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah SWT.
  9. Perbanyakkan selawat keatas Nabi, sentiasa sedekah senyuman dan perbanyakkan solat Tahajud.
 
Amalkan hari-hari....insha Allah anda akan kelihatan 'cantik'.

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...