Tuesday, June 21, 2011

10 Manusia Genius Sejak Kecil Lagi

1. Kim Ung-Yong : Manusia Ber-IQ Tertinggi di Dunia

Lahir pada tahun 1962, Anak pasangan Korea ini dinobatkan sebagai manusia genius di seluruh dunia. Bayangkan semasa berumur 4 tahun, dia sudah boleh membaca huruf Jepun, Korea,German,Inggeris.


Semasa berumur 5 tahun ia mampu menyelesaikan masalah kalkulus. Beliau mencatatkan dirinya pada Guinness Book of World Records dengan “Highest IQ” 210.


2. Gregory Smith : Mendapatkan Penghargaan Nobel Pada Usia 12Lahir pada tahun 1990, Gregory Smith mencatatkan namanya pada nobel perdamaian berkat usahanya dalam menubuhkan International Youth Advocates yang merupakan Persatuan Orang muda seluruh dunia. Ia pernah bertemu langsung dengan Presiden Bush, dan juga Michael Gorbacev lho…

3. Akrit Jaswal : Doktor Bedah berusia 7 tahun
Diberi Jolokan “anak tercerdik di dunia” pada Akrit Jaswal, seorang anak pasangan India. Ia mengejutkan umum, ketika pada umur 7 tahun beliau melakukan pembedahan pada seorang gadis tempatan di tempatnya.

Gadis itu menderita luka terbakar di tangannya, hingga gengaman tangannya tidak dapat dibuka, dan Jaswal pun melakukan pembedahan hingga jari gadis itu boleh dibuka seperti sedia kala.

Pada masa ini, beliau tercatat sebagai doktor paling muda di dunia, ia diterima di Universiti pada usia 11 tahun.4. Cleopatra Stratan : Penyanyi Berusia 3 Tahun dengan Gaji 1000€ per lagu


Lahir pada 6 Oktober 2002 di Chisinau. Beliau adalah pencatat sejarah di Industri muzik sebagai seorang penyanyi. Dengan albumnya tahun 2006 La vârsta de trei ani (”pada usia 3″).

Dia mencatat rekod seorang artis kanak-kanak yang tampil di atas panggung dengan ribuan penggemarnya. Dia juga menerima penghargaan MTV Award sebagai artis termuda yang mencatat #1 Hit.


5. Aelita Andre : Pelukis berusia 2 tahun


Anak kelahiran Australia ini, baru berumur dua tahun sudah menunjukkan kemahirannya yang qenius, beliau mempunyai sebuah gedung pertunjukan untuk karya-karya abstraknya.

Pada mulanya Mark Jamieson, Pengarah dari Brunswick Street Gallery di Melbourne’s Fitzroy. Tretarik melihat sebuah gambar lukisan dari Aelita Andre dan dia mahukan Aelita masuk dalam kumpulannya kerana bakat lukisannya itu.

Ketika undangan telah dibuat, beliau baru mengetahui bahawa Aelita adalah anak yang masih berumur 22 bulan. Namun beliau tetap meneruskan pertunjukannya itu.6. Saul Aaron Kripke : Mengajar Havard Semasa Masih Duduk di Bangku Sekolah


Lahir di New York dan membesar dewasa di Omaha di 1940. Geniusnya ialah semasa berada di kelas empat beliau telah menguasai aljabar, semasa di akhir sekolah rendah beliau telah menguasai ilmu geometri, kalkulus dan falsafah.

Semasa berada di sekolah menengah beliau mendapat surat dari Harvard yang memintanya menjadi tenaga pengajar, namun ibunya menyuruhnya untuk menamatkan sekolahnya dahulu.

Kripke dihadiahkan Schock Prize, Nobel Filosofi.Pada masa ini beliau dinobatkan sebagai ahli falsafah terkenal dalam sejarah


7. Michael Kevin Keaulus masuk universiti pada umur 10 tahun


Kaerny, lahir tahun 1984, ia menyelesaikan pelajaran di universiti pada umur 10 tahun dan tercatat sebagai pemegang ijazah termuda. Beliau mengajar di universiti pada usia 17 tahun.

Namanya semakin terkenal apabila beliau memenangi satu pertandingan kuisz online. Pada tahun 2006, dia masuk pertandingan akhir burnett/aol perebutan Gold Rush, permainan menguji/teka-teki, dan menjadi pemenang pertama 1 juta di pertandingan kenyataan online.8. Fabiano Luigi Caruana : Grandmaster pada usia 14


Seorang anak berwarganegara campuran Amerika dan Itali ini sungguh genius. Pada tahun 2007 ia mendapat gelaran Grandmasternya, 11 bulan, 20 hari. sejarah telah mencatat namanya dalam Grandmaster termuda.

Dan baru-baru ini pada bulan April 2009, beliau memperoleh Elo rating 2649, dalam usianya yang di bawah 18 tahun, membuatnya sebagai pencatat ranking terbanyak, dan menakjubkan, ini dilakukannya sebelum usianya genap 18 tahun.


9. Willie Mosconi : Pemain Bilyard Professional pada usia 6 tahun


Mendapat jolokan “Tuan Pocket Billiards”. Dia berasal dari Philadelphia, Pennsylvania. Ayahnya seorang pemilik tempat Billyard, namun ayahnya tidak mengizinkannya bermain billiard. Beliau sering bermain dengan menggunakan batang penyapu ibunya. Ayahnya melihat bakat anaknya, beliau sering mengalahkan orang-orang yang lebih tua darinya.

Antara tahun 1941 dan 1957, beliau menang BCA World Championship selama 15 kali tanpakalah sekalipun. Beliau melakukan berbagai macam trik, membuat banyak rekod, dan menjadikan billiard sukan yang terkenal.


10. Elaina Smith : Penyampai radio berumur 7 tahun


Dalam usianya yang 7 tahun Elaina telah menjadi penyampai radio dengan pendengar yang melebihi umurnya. Elaina banyak memberikan pandangan tentang percintaan kepada para pendengarnya.
1 comment :

  1. kita bersatu {berupa tax' peperangan /pengawasan inosfera)lantik NASA Pemegang amanah duit2 kita.
    contoh makan kfc,taxpizza,hp top up,pengunaan eletrik, tambang2, pasaraya-pasaraya.BIG TAX TO NASA! AIR COND> TESCO YOU USER MORE THAN ANY PASARAYA...setiap BERITA TERKINI, TSUNAMI, GEMPA, KAMI PEMBAYAR TAX dapat berita secepat mungkin, celcom,digi,maqis.. jagan mcm jepun,, i. balik BANK, switct TV baru tau..give we all the message.ASAP. AS. PELABUR NASA 2.kami orang islam mahu mengucap kalimah sahadah' di akhir kematian - dan berlawa juga tak mau MATI BODOH-BODOH.& KAMI RASA SEMUA BANGSA-BANGSA,AGAMA BEGITU!SAFETY FIRST!.. I'M FASELINA (MALAYSIA)
    TQ.

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...