Friday, May 20, 2011

Isu tudung - Jangan pakai tudung cara biarawati Nasrani

Perhatian Untuk Kaum Hawa...
Isu Pemakaian Tudung Cara Kristian... Atas Nama Mengikuti Fesyen...
Pemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.Sabda Rasulullah saw:

"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)
Bagi anda yang memakai tudung seperti gambar di atas, ayuh tinggalkan fashion tersebut. Bagi suami atau bapa yang punyai isteri dan anak yang memakainya, tegahlah mereka. Bagi mereka yang punyai medium untuk menyampaikan mesej ini, sebarluaskan mesej ini untuk manfaat kita semua.

2 comments :

  1. Terer-terer..

    Rumah kami dok ulang ikan kembung, ikan jeket, ikan mata besar, ikan tenggiri, ikan merah..

    Tu jelah pusing2 :)

    ReplyDelete
  2. Cuba-cuba laa menu ikan lain pulak... baru laaa best sket...

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...