Wednesday, May 9, 2012

Petua - Mengelak ayam keras ketika memasak

Petua yang teman kongsikan bersama hari ini adalah satu petua bagaimana mengatasi masalah daging ayam keras ketika dimasak.

Gambar : Ehsan dari ERESEPI



Ini mungkin disebabkab faktor terbeli ayam yang dah tua. Anda bolehlah mencuba petua ini.


Petuanya mudah sahaja. Ambil segenggam akar daun pandan, dibasuh dam disimpulkan dan selepas itu masukkan kedalam masakkan anda. Biarkan ia masak bersama masakkan anda.




Gambar : ehsan dari blogger Anitahanapiah

Insyallah, masakkan daging ayam anda akan lembut. Selamat mencuba dan nikmatilah hasilnya

3 comments :

  1. agak2 kalau apply masa masak itik menjadi tak?

    ReplyDelete
  2. kalau yg goreng cammana??hehehe..(tanya macam laa memasak)..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. Terima kasih... petua menarik...

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...