Petua yang teman kongsikan bersama hari ini adalah satu petua bagaimana mengatasi masalah daging ayam keras ketika dimasak.
Gambar : Ehsan dari ERESEPI
Ini mungkin disebabkab faktor terbeli ayam yang dah tua. Anda bolehlah mencuba petua ini.
Petuanya mudah sahaja. Ambil segenggam akar daun pandan, dibasuh dam disimpulkan dan selepas itu masukkan kedalam masakkan anda. Biarkan ia masak bersama masakkan anda.
Gambar : ehsan dari blogger Anitahanapiah
Gambar : ehsan dari blogger Anitahanapiah
Insyallah, masakkan daging ayam anda akan lembut. Selamat mencuba dan nikmatilah hasilnya
agak2 kalau apply masa masak itik menjadi tak?
ReplyDeletekalau yg goreng cammana??hehehe..(tanya macam laa memasak)..hehehe
ReplyDeleteRegards,
-Strider-
Terima kasih... petua menarik...
ReplyDelete