Wednesday, May 16, 2012

Gani Famous Pasembur, Penang

Tempat makan best di Pulau Pinang. Bila mai Penang jer, mesti nak cari makanan yang lain dari lainkan... Nie kali pertama teman singgah makan kat sini. Tengok board kedai, bukan main lagi... mai pekena pasembor Penang, macam-macam ada...


Gani Famous Pasembur


Gani Famous Pasembur

So, teringin jugak la teman nak try test rasa... Kalau mengikut komen kat foursquare... Banyak betul komen negatif pasal harganya yang melampau mahal... Kalau tak percaya, tengok je laa print screen kat bawah nie...


Gani Famous Pasembur

Gani Famous Pasembur

Gani Famous Pasembur

Teman sebenarnya saja nak rasa... sedap macam mana la agaknya... nie untuk lunch sebelum teman bertolak balik ke KL. Teman ambik seketul cucur dan seekor udang jer tau....

Gani Famous Pasembur

Jeng-jeng... nak tau harganya berapa... RM9.00 tau.... tu tak masuk air lagi... Untuk minuman kena order kat gerai depannya la pulak... Si tokey kedai nie tolong orderkan... Teman order fresh Oren je... Harganya pulak RM3.50.

Gani Famous Pasembur

Gani Famous Pasembur

mmm... memang mahal untuk hidangan makan tengahari yang tak seberapa nie... patut la banyak sangat komen negative pasal harga... apa pun, pasembur kat kedai nie memang sedap... dan teman mengidam, kalau pegi Penang nanti, teman nak makan kat sini lagi... lain laa, kalau teman jumpa ada kedai pesembur lain yang lagi sedap, then tak nak la support kedai nie lagi...

Gani Famous Pasembur

Gani Famous Pasembur

anyway, kalau kawan-kawan ada option  untuk teman, kedai pasembur mana yang best kat Penang nie... boleh la tinggalkan komen kat sini... Next time kalau datang Penang lagi, boleh laa teman terjah... Jalan-jalan Makan-Makan... :D

Sapa-sapa yang nak pegi try test rasa... nah amik awak koordinatenya kat bawah nie...


Koordinate GPS - Google Maps


5.422892,100.340517




View Larger Map

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...