Thursday, April 26, 2012

Manusia perlu kreatif untuk berjaya dalam kehidupan

Hari tu, teman ada sharekan macam mana satu restoran nie menghiaskan kedai... tak ada cerita banyak sangat... cuma sekeping tampalan gambar jer... check kat sini entry tu...

Hari nie, teman nak sharekan email yang teman terima dari seorang sahabat... berkenaan dengan kretiviti juga... Kali nie teman ingin berkongsi cerita bagaimana seorang pengukir mengukir nama sebagai pengukir terkenal dan dalam masa yang sama sebagai pencinta haiwan... tapi, mungkin tidak sebagai pencinta alam semula jadi... sebab dia menebang pokok untuk menghasilkan hasil seninya tuu... Nie pendapat peribadi teman... Segulung ijazah di gengaman tangan tidak akan menjanjikan apa-apa, sebaliknya kreativiti dan semangat tidak mengalah merupakan kunci utama untuk berjaya dalam hidup.

Ok, nama pengukir nie Mr. Randy Boni



















Jom kita tengok macam mana di mengukir batang kayu nie... nak lebih detail lagi klik kat sini untuk web sitenya




Dengan hasil seni, pengukir ini menjadi terkenal di seluruh dunia dan menjadi hasil kreativitinya sebagai punca pendapatannya... Persoalannya, adakah kreativiti ini boleh dibentuk, di pelajari atau ianya lahir dalam diri individu itu sendiri... mmm... sama-sama lah kita fikirkan...

1 comment :

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...