Friday, December 9, 2011

Hotel Review - Everly Resort Hotel Melaka

Hotel di Melaka. Kali ini segment hotel review bersiaran di Everly Resort Hotel, Melaka. Sebenarnya dah lama dah teman nak up loadkan kisah percutian nie... Tapi maklum laa... amat sibuk sekali sampai tak sempat nak di downloadkan gambar-gambar yang ada. Trib kali ini, dua dalam satu. Kebetulan nak hantar Acu praktikal kat Johor Bharu, so wife ku plan laa percutian nie... sekali lalu untuk hantar Acu ke JB.

Kali ini, kami menginap di Everly Resort Hotel, Melaka pulak. Hotel nie terletak di tepi laut, tapi jauh la pulak dari pusat bandar. Kalau nak makan atau berjalan-jalan kena drive agak jauh sket laa...

Nie gambar Everly Hotel di ambil dari tepi pantai...







Nie pandangan dari hadapan... tapi gambar nie di ambil waktu malam... tak ada apa yang menarik pun pandangan dari hadapan hotel nie... kecuali ada pintu gerbang yang agak besar di pintu masuk...





Kali nie kami book satu bilik jer... Nie gambar di ruang tamu...




Di ruang tamu ada bar sebagai pemisah di antara ruang dapur dan ruang tamu...



Di belakang bar ada tingkap dari ruang bilik...



Ruang di bilik, berhadapan dengan tingkap yang menghadap ke ruang tamu...



Katil... katilnya agak besar... boleh muat hingga 4 orang sekali...



Nie gambar pemandangan dari balkoni... menghadap selat Melaka...








Kalau dah namanya bercuti-cuti... memang tak sah laa kalau cari hotel yang tak ada kolam... kolam nie mesti wajib sama ada teman turun berendam atau hanya Aisar yang berenang... Kolam mesti benda yang wajib ada... :)) best betoi mandi kolam... huhuhuhuhuhu...





Nie pulak hiasan dalaman di lobi hotel... Sinonim dengan Melaka, bandaraya bersejarah... Beca di letakkan di ruang santai lobi...




Nie pulak landskap hotel... berhampiran dengan kolam renang... Ikannya kecik-kecik jer...





Kebetulan lokasinya terletak di pantai, masa yang terluang kami habiskan bersama di tepi pantai... Aisar, sibuk bermain pasir... Papanya pulak sibuk ngan photoshot... Nie laa hasilnya yang dapat dikongsikan bersama...







Anyway, seperti selalu... teman nak share experience and tahap kepuasan teman semasa menginap di Everly Resort Hotel, Melaka nie...


 Makanan                                      :
Keadaan bilik / Keselesaan            :    

Layanan Pekerja / Mesra Pelanggan :

Kemudahan lain                             :






Next entry, saya akan kongsikan bersama percutian kami semasa di Melaka.... Stay tune...

2 comments:

  1. Assalammualaikum...
    Ajernyer syoik bercuti2 lepak and enjoy kan.. ater.. cuba ler mention rate hotel and location sekali.. boleh gak plan2 percutian as an option... ;-)

    ReplyDelete
  2. Hi As,
    Ada mention... kalau nak detail rate and address tu, just click kat hyper link Everly Hotel tu...

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...