Thursday, February 13, 2020

Petua : Tips untuk suami keluar rumah

Saja je teman nak share tips atau petua nie untuk para suami. Tips atau petua nie sebenarnya untuk mengelakkan perbalahan antara suami isteri. Untuk "Geng Takut Bini (GTB)" pun boleh guna petua nie... Sebenarnya, kebanyakkan suami bukannya takut BINI, tapi lebih kepada menjaga hati isteri-isteri mereka... Mana tau, selepas praktik petua nie hubungan suami isteri akan bertambah mesra lagi.



Gambar ehsan Google.


Namun, teman akui ada antara suami yang kerap meluangkan masa terluang di luar bersama kawan-kawan mereka. Sama ada selepas waktu pejabat atau pun di hujung minggu. Maaf ye, teman tak termasuk dalam kategori nie. Pada pendapat teman, masa-masa yang terluang itu sepatutnya suami ada bersama keluarga masing-masing. Well, that's me... I'm not this type of person...

Ok, ini dia petua atau tips yang teman nak kongsikan... Tak susah mana pun sebenarnya.. Tapi, tips nie akan mengembirakan ke dua-dua belah pihak.



Gambar ehsan Google.

Ok, caranya macam nie...

Setiap kali hendak keluar... bila balik tu, hulurkan pada isteri RM50 atau RM100... Tak kira lah, keluar minum-minum ngan kawan kat kedai mamak ke, main golf ke, memancing ke atau ride motor...

Cukup 7 hari 7 malam... Nanti isteri pulak yang akan tanya...

"ehhh... abang tak keluar ke malam nie...๐Ÿค—๐Ÿ˜†๐Ÿ˜๐Ÿ˜?

Cuba lah... sangat mujarab...


No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...