Thursday, October 6, 2016

Petua : Mengatasi masalah rambut beruban

Masalah uban di kepala. Sesetengah orang mengganggap uban sebagai suatu masalah besar yang menjejaskan penampilan mereka. Sebahagiannya pula beranggapan tiada masalah. Mereka mengganggap uban sebagai kitaran kehidupan yang memaparkan kematangan individu tersebut. Apa pun, bagi mereka yang berasa tertekan dengan masalah rambut beruban ini, boleh mencuba petua yang teman kongsikan hari nie.

Rambut beruban 
Gambar ehsan Google

Bahan utama yang di perlukan ialah air kelapa. Dapatkan air kelapa kemudian campurkan bersama satu sudu kecil garam. Mula-mula basuh rambut seperti biasa.

Air kelapa 
Gambar ehsan Google

Kemudian basuh rambut dengan air kelapa yang telah di campurkan dengan garam. Biarkan seketika, selepas itu boleh lah di bilas dengan air bersih. Jadikan petua ini sebagai amalan. Rambut beruban akan kembali terserlah kehitamannya.

Teman belum lagi cuba petua nie 🤗.... Rambut teman tak beruban lagi... kalau kome pernah cuba petua nie, harap boleh lah tinggalkan komen untuk rujukan sahabat penggunjung lain ye.

2 comments :

  1. Huhu..ok gk btul ni..temanb pun xleh cuba lg..uban xde lg..

    ReplyDelete
  2. Saya pun belum beruban lagi. Nanti sampai masa boleh cuba.

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...