Monday, November 27, 2017

Capecafe

Kali ini, teman nak review satu lagi tempat makan best di Tanjong Malim. Capecafe nie terletak No.13, Jalan Cahaya, Taman Anggerik Desa, Tanjong Malim. Capecafe nie terletak sebaris dengan Secret Recipe dan show room EON. Capecafe nie baru je memulakan operasi mereka pertengahan bulan October 2017 yang lepas dari 10 pagi sehingga 10 malam setiap hari.

Capecafe, Tanjong Malim

Apa yang unik di Capecafe nie. Ok, kalau sebelum nie kita ada Kedai 5 Ringgit, kedai serbaneka berkonsepkan barangan serendah RM5. Di Capecafe pula hanya ada satu harga, RM1.70. Semua menu makanan di tawarkan dengan harga RM1.70. Di zaman cekaman GST nie, mana nak cari kedai makan yang menawarkan makanan serendah harga RM1.70, kan?

Capecafe
Untuk maklumat lanjut berkenaan Capecafe, kome boleh klik disini ye. Ok, Jom kita review makanan di sini. Nie first time teman check in disini. Teman pun tak tau la apa menu signature kat sini. Bila tanya pekerjanya... semua makanan kat sini sedap... katanya laa... ok, nie menu makanan yang di hidangkan di Capecafe nie...

1- Nasi Lemak
2- Mee/Bihun/K Tiew Tomyam
3- Mee/Bihun/K Tiew Sup
4- Mee Kari
5- Soto
6- Laksa
7- Nasi Ayam Rendang
8- Kepak Ayam
9- Sagu Gula Melaka
10- Pulut Mangga
11- Popia Goreng
12- Ubi Kayu Rebus Kelapa
13- Ubi Kayu Rebus Sambal Bilis

Minuman
1- Fanta Oren
2- Fanta Anggur
3- Fanta Strawberry
4- Sanquick
5- Milo Panas/sejuk
6- Teh o panas/sejuk
7- Kopi Panas/ Sejuk
8- Teh Panas/ Sejuk
9- Sirap
10- Coca Cola

Capecafe, Tanjong Malim

Ok, untuk first time nie, teman order 2 mee kari, 2 nasi lemak, 2 ayam goreng dan 1 mee sup. Untuk, minuman, teman order sirap je...

Teman makan mee kari dulu... pergh... memang terbaik la... lincin mangkuk mee nie teman hirup kuahnya... kalau di tambah sket dengan kerang... mesti lagi meletup, kebabomm... serius, mee karinya memang terbaik...🤗😋😊👌 tapi portion meenya tak la banyak sangat... silap teman order semangkuk... semangkuk lagi mee kari tu untuk wife teman...🤗🤗🤗... berbaloi la dengan harganya untuk semangkuk...

Capecafe, Tanjong Malim

Capecafe

Ok, lepas makan mee, teman makan pulak nasi lemak... perghhh... memang cukup sifatnya... cukup rasa...  tak reti nak komen lebih-lebih... senang cerita, bak mai semangkuk lagi...😆😆😆🤗🤗😁😁... bertambah meletup makan bersama kepak ayam goreng yang telah di perap dengan ramuan rahsianya... memang terbaik laa... rasa macam tak cukup la pulak...

Untuk mee sup, pun menarik juga... memang terasa supnya... Patut la, pelayan nya bagi tau, semua makanannya sedap... Apa pun, Capecafe nie memang terbaik la... next time, teman nak try pulak pulut manga nya...😌😌😊

#jomsupportpeniagamelayu

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...