Monday, January 16, 2012

Hotel Review - Grand Blue Wave Hotel Johor Bharu

Hotel di Johor Bharu. Hotel review kali ini bersiaran di The Grand Blue Wave Hotel, Johor Bharu. The Grand Blue Wave Hotel nie adalah antara hotel yang terdapat di Johor Bharu... Sebenarnya, nie adalah personal trib pertama ke Johor Bharu untuk menguruskan praktikal Acu kat hospital di JB nie. Untuk kali ini, kami menginap di Grand Blue Wave Hotel Johor Bharu di Johor Bharu. Sampai kesini dari Melaka pun dah lewat. Tepat 9 malam kami tiba di perkarangan hotel setelah menempuh kesesakkan lalu lintas dari exit highway ke bandaraya Johor Bharu. Mujur laa ada Nokia 95, boleh jugak guna GPS nya untuk mengarah ke destinasi ini.

Check in dulu, then keluar beli makanan untuk makan malam. Tak banyak benda pun nak cerita. Maklum laa bila dah penat, mata pun mengantuk... Esoknya pulak, nak uruskan penginapan Farah untuk sebulan di JB nie...

Anyway, nie jee yang di sharekan untuk view bersama... Kali nie, teman amik 2 bilik...

Nie ruangan hall dia... Siap ada TV LCD lekap kat dinding lagi... Cantik dan kemas jer... ruangannya... Kalau nak dapatkan best rate untuk penginapan semalaman... daftar lah online... :D





Selak langsir untuk tengok view kat luar...



Nie Komplek Kastam, Imigration dan Kuarantin (CIQ), terletak berhampiran Tambak Johor.



Nie kitchen nya... siap ada microwave... boleh laa kalau nak panaskan makanan... dapurnya ada... guna elektrik... tapi tak di benarkan memasak... macam mana yea... setakat buat hiasan jer laa nampaknya...



Nie gambar dalam master bed roomnya... dilengkapi dengan TV LCD...



Nie pulak bilik mandinya, siap ada bath tab... mesti seronok mandi :D






Keesokkannya pulak... tengok matahari terbit dari jendela...





Kebetulan waktu kami menginap disini, persiapan sambutan tahun baru sedang rancak dilaksanakan. Kolam mandi telah ditutup dan diubah suai menjadi pentas terapung. Tak dapat kami berendam dalam kolam kali ini.

Nie pulak dekorasi dalamannya...




Since teman tak stay lama kat sini... so tak banyak info laa dapat teman kongsi kan bersama berkenaan Grand Blue Wave Hotel Johor Bharu nie... Apa pun, teman tetap bagi rating seperti biasa.


nie rating apakehei.blogspot.com untuk Grand Blue Wave Hotel Johor Bharu



Keselesaan Bilik & dekorasi     :
Kemudahan lain (spa, gym dll) :
Restoran / Makanan                :
Customer Service                      :



Next time kalau teman ada merancang ke selatan tanah air, pasti teman check in di Grand Blue Wave Hotel lagi... :D


2 comments :

  1. owh jelesnye sebab boleh nampak sunrise!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sunrise yang cantik dan gambar awan yang unik agak susah untuk dirakam di kamera... tak gitu GADISBUNGA...

      Jangan jeles tau...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...