Thursday, January 9, 2020

Whatsapp Group Sekolah

Nie bukanlah benda lama... Tapi sejak bukak sekolah nie... tambah lagi satu whatsapp group sekolah... Tahu tak, camana rupanya dalam Group WhatsApp kelas anak-anak zaman 2020 ni...

Cikgu Ayu:  Esok bawa pensel warna

Mak 1: ok cikgu. Tq.

Mak 2: Brand ape pun tak kisah kan cikgu?

Mak 3: Seeloknya jenama luna, sebab kualitinya cantik.

Mak 2: Tapi haritu dah terbeli yg jenama Swan.

Ayah 3: Cikgu, boleh mtk jadual. Jadual anak sy hilang.

Mak 1: kan jadualnya cikgu ada bagi kat atas2 tu, cuba scroll.

Ayah 3: tu jadual kelas ni ker?

WhatsApp Group

Gambar ehsan Google.

Mak 3: Sy ade ltak jadual dlm beg anak sy. Tp anak sy ckp Muzamil koyakkan. Bkn marah tp sy sgt sedih sbb anak sy baik tak pernah kcu org. Kat rumah die selalu tlg kemas stor dan cuci pinggan mangkuk. Harap parent lain dpt nasihatkan anak2 ye.

Ayah 4: sy ayah Muzamil. Muzamil ckp die xbuat.

Mak 3: so encik igt sy buat cerita la? Sy xkesah pun tp sy tau anak sy mcm mn. Jgn igt sy xtaw apa yg berlaku kat skolah. Anak sy slalu balik mengadu mcm2!

Ayah 4: sy mak Muzamil. Hey pompuan, ckp elok ckit! %/@=-+)/(44:+)75)@+44) you!!

Mak 5: open order Karipap frozen janda belakang rumah, satu pax rm10.

Mak 6: cikgu esok sabtu sekolah cuti kan?

Ayah 2: cikgu, nanti asahkan colour pensil anak saya, pengoreknya hilang ni.

Mak 7: *sent voicemail
Mak 7: *sent voicemail
Mak 7: *sent voicemail
Mak 7: sory anak main fon.
Mak 7: This message has been deleted

Ayah 8: maaf, sy ayah hamzah. Hamzah ckp cikgu kelas baik orgnye. Mcm bekas isteri sy. Klu ad masa reply pm sy ye cikgu. Bkn ape, nk tanye kerja rumah je. Lgpun sy ajak cikgu naik kete ptg td cikgu taknak. Ye sy faham kete sy kecik, tp percayalah cikgu, sy sanggup berusaha lebih demi kita.

Cikgu kelas: Cikgu kelas has left the group

Pening palo cekgu ๐Ÿคฃ


5 comments :

  1. hahahahah.... macam tu la selalunya.. kalau cikgu rajin melayan takpe..

    ReplyDelete
  2. saya memang ada masuk grup wasap sekolah ini..

    biasanya jarang ada topik personal kecuali PM tepi tu sy tak tahu la

    ReplyDelete
  3. Pehh.. kalau saya, saya mute group tu.
    Pening kepala tengok hahaha

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum... selamat tahun baru 2020... maaf laa baru sempat nak datang jenguk ke blog ni... insya allah sy akan kembali fokus sm mcm sebelum ni.... harap2 tak serik utk terjah blog sy nanti ya...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah group wassap sekolah tahun lepas dan 2 tahun lepas takda la drama macam ni ^_^

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...