Tuesday, June 12, 2012

Jagung Permata Kaca

Kome pernah tak dengar Jagung Permata Kaca...? Jagung nie species baru... nak dikata species baru, rasanya tak la sangat sebab jagung nie telah pun dihasilkan sejak tahun 1980an lagi... Kalau kome tak percaya jagung macam nie wujud, cuba lah search kat Google... tengok gambar kat bawah nie, sekali pandang macam batu permata pun ada... cantik... berkilat pulak tuu... boleh buat gelang tangan... or rantai...



Klik kat sini kalau nak tahu pasal jagung nie...





Kalau kat Malaysia ada jagung jenis nie... Senang la sket nak bagi anak-anak makan... maklum laa colorful... Kalau buat pop corn, mesti jadi warna-warni kan... meriah sket colornya...

7 comments :

  1. eh! eh! cantik la jagong colorful, hehehee.. kreatif kan dowang ni...sayang la nak makan, hehehe..

    ReplyDelete
  2. wah..lain macam laa jagung dia..ade kaler-kaler..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. mcm best je ! tringin nak makan ;p

    ReplyDelete
  4. tgok 1st pic tuh mati2 igtkn manik2 gelang....huhuhu

    ReplyDelete
  5. comel2 jer kaler dia.. xnak makan..sbb comel sgt.. haha..

    ReplyDelete
  6. kalau aku, memang tak makan la.pelik lak bila jagung jadi colourful ni.hahaha

    ReplyDelete
  7. huh..1st time tgk jagung warna warni ha..hehe

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...