Monday, February 14, 2011

Pesta Flora 2010

Ini adalah entry tertunda, berkenaan Pesta Flora 2010 yang diadakan di Putrajaya pada Julai 2010 lepas


Kunjungan ke pesta flora 2010 nie ada secara tidak sengaja... Kebetulannya, kami menghantar Farah untuk survey jalan ke Hospital Serdang untuk UKM On Job Training. So, bila dah dekat tu... dan hari pun masih awal... kami pun bergerak la ke Putrajaya dari Hospital Serdang... Tapi kunjungan kami nie bukan laa semasa hari pembukaan...


Saksikanlah sendiri... bagaimana suasana Pesta Flora 2010 kali ini yang dapat dikongsikan bersama...





Nie landskap dibahagian laur... Seronok je... bila diri dikelilingi dengan bunga-bungaan...


















menjengah pula ke bahagian dalam...














nie pulak hasil gabungan bunga-bungaan, buah-buahan dan sayur-sayuran






gabungan bahan terbuang untuk menghasilkan sesuatu yang unik...




































Puas berjalan kat bahagian dalam, kita pergi jelajah dibahagian botani di luar... Nampak macam berkabuskan... Sebenarnya tu semburan air... macam kabus...






Nie Bird of Paradise...








Nie sejenis pokok orkid... lupa la pulak namanya apa...




Nie pulak... Periuk Kera... Besar jugak la... mmm... bagus jugak ye kalau tanam kat halaman rumah aku... 



hehehehe... macam mana pulak wife ngan anak ku boleh berposing dalam gambar nie...








Nie pokok bongsai... pasti mahal harganya kan...






Nie pulak... gubahan 1Malaysia... sempat lagi aku berpossing kat sini...







Ok laa... setakat ini je entry Flora 2010 kali ini... Next time kita sambung lagi...



dan sebagai penutup entry... sayangi dan hargai laa alam flora ciptaan yang maha ESA... 

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...