Saturday, May 21, 2016

Update Whatsapp terkini

Dalam entry hari ini, teman nak kongsikan tips macam mana nak buat tulisan bold, italics dan tilde kat Whatsapp kome tu.

WhatsApp 
Gambar ehsan Google.

1. Pastikan app whatsapp update pada lastest version

Tulisan BOLD
~~~~~~~~~
Utk tulisan BOLD hanya perlu letak * pada awal dan akhir perkataan
Contoh = *nak bold*

Tulisan ITALICS
~~~~~~~~~
Utk tulisan ITALICS hanya perlu letak underscore _  pada awal dan akhir perkataan
Contoh =   _nak italics_

Tulisan TILDE
~~~~~~~~
Utk tulisan yg ada tilde hanya perlu letak ~ pada awal dan akhir perkataan
Contoh : ~nak tilde~

Selamat mencuba 😊.

2 comments :

  1. aku dah update dah wasap yang latest..yang bold punya funtion tu sangat berguna especially bila kita nk highlight certain word..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. Memang menjadi benda ni. WA dah makin bagus. Rajin betul geng diorg ni kan.

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...