Friday, March 18, 2016

Masalah bateri kereta

Pernah tak kome mengalami masalah injin kereta tak boleh dihidupkan? Bukan sebab tak ada minyak. Tapi, sebab bateri kereta sudah kong. Lingkup sudah. Padan lah remote kereta tak berfungsi. Biasa la, jangka hayat bateri kering biasanya setahun je... Nie pun sudah lebih setahun enam bulan... Teman nak kongsikan satu tips macam mana nak bagi beteri kereta tahan lebih lama.

Caranya mudah saja... Mula-mula perlu tukar bateri baru... Bateri tu hendak lah di beli di Pusat Elektrik Dan Bateri Tak Kong. Bateri Tak Kong nie mesti tak kong punya...

Tak Kong Bateri


Jangan pulak kome tukar bateri baru kat kedai Bateri Kong. Confirm beteri tu lama kelamaan nanti akan kong punya laa...

Bateri Kong

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...