Friday, May 22, 2015

Warung Kita, Kampung Melayu Sungai Buluh

Tempat makan best di Sungai Buluh. Warung Kita. Mmanggey Vs Vanggey. Entah macam mana tiba-tiba adinda hantar Whatsapp ajak lunch kat Warung Kita. Bila pulak teman bukak warung. mmm... itulah yang mula-mula terlintas di fikiran bila baca Whatsapp tu. Message dinda seterusnya "cuba search Warung Kita". Ooo... Teman pun search la kat Pak Cik Google tu. Untuk mereka yang bercadang untuk ke Warung Kita, teman kongsikan alamat dan koordinate nya di bawah nie.

Warung Kita - Nasi Manggey @ Nasi Kak Wook
Jalan Kusta
Kampung Melayu Batu 13
47000 Sungai Buloh
Selangor

Koordinate : 3.224835, 101.568822

Di buka setiap hari 7:00 pagi – 7:00 malam

Warung Kita

Gambar ehsan FB Warung Kita

Dari Saujana Utama Sungai Buluh ke Warung kita, tak la jauh sangat. Dalam 1/2 jam - 45 minit dah sampai. Tak susah pun nak cari tempat nie. Masuk je koordinate yang teman kongsikan tu dan jalan. Dalam pukul 11.15 pagi gitu, teman dah pun sampai kat Warung Kita. Waktu tu, tak lah ramai sangat pelanggannya. Konsep Warung Kita nie adalah layan diri. Order dan bayar. So, adinda pegi order untuk makan tengahari dan teman order minuman. Waktu tu nie, tak ramai sangat pelanggannya. Meja banyak lagi yang kosong. Kalau lambat, memang penuh la jawabnya. Kena beratur panjang jugak nanti. Lagi teruk kalau beratur sampai kat luar kedai tu.

Sambil dok berbaris tu, sempat lagi teman ambik gambar keadaan dalam Warung Kita nie...


Warung Kita

Warung Kita

Ok, apa yang special sangat sini sampai ramai pelanggannya... Menunya ada di bawah nie...


Warung Kita

Cer tengok gambar yang teman kongsikan kat atas nie... Itu la menu yang ada kat sini. Kalau datang waktu lunch hour biasanya ada Nasi Mmanggey jer. Kali nie, teman order Nasi Mmanggey, Coconut Shake ngan Air Nyor Baldi.

Nasi Mmanggey nie di bungkus dengan kertas beralas daun pisang. Sama macam nasi kukus, nasi dan lauknya di bungkus panas-panas. Di makan juga masa masih panas...




mmm... sodap... tak cukup sebungkus la... Tapi kalau nak dibungkus dan di bawa balik makan... teman agak, rasanya tak sama macam makan semasa panas-panas di kedai. Nie pula air Juara Coconut Shake sebagai pembasah tekak dan air Nyor Baldi...


Warung Kita



Masa sekolah dulu, kawan-kawan buat kenduri meggi dalam baldi... nie minum air kelapa dalam baldi pulak... hehehehehe... nak ketawa pun ada bila dok bayangkan depa dok minum air kelapa nie dalam baldi... hehehehe...

Apa pun, sapa yang gemarkan kelainan... boleh la datang berkunjung ke Warung Kita... Highly recommended...

3 comments :

  1. klu dah berbaris , confirm sedaplah kan ... baldi tu besar . klu kecik tu saya panggil timba je ... heeee

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...