Wednesday, March 4, 2015

Tak perlu beratur dengan Shell easiGO American Express® Prepaid Card issued by Maybank

Teman ada penguna tegar petrol Shell. Shell adalah pilihan pertama teman jika hendak mengisi petrol kereta. Petronas menjadi pilihan terakhir. Bukan teman tak nak support syarikat kerajaan Malaysia, tapi sebagai penguna teman dapati jika guna petrol Petronas, minyaknya cepat habis. Kalau Shell, boleh dapat lebih KM. Maksudnya dapat pegi lebih jauh dengan Shell.

Bila harga minyak naik je, kat stesyen minyak ramai sungguh penguna beratur nak penuhkan tangki minyak sebelum harga baru berkuatkuasa.


Gambar ehsan Google.

Biasanya kalau nak isi petrol, kita akan pegi ke kaunter dan bayar berapa yang perlu untuk petrol tu. Satu cara lagi bayar di pam dengan mengunakan kad debit. Kalau guna kad debit,  petrol stesyen akan change terus RM200 dan bakinya akan di pulang semula ke akaun selepas seminggu. Satu lagi cara ialah dengan mengunakan kad kredit. Bayaran adalah mengikut jumlah petrol yang di beli. Kalau guna kad kredit dan bayar mengikut tempoh yang bank tetapkan, penguna tidak akan dikenakan interest. Tapi jika lewat, pihak bank akan tetap mengenakan charge interest mengikut kadar kad kredit. Jawabnya, cara nie akan menambahkan hutang.

Shell easiGO Pre-Paid Card

Ini ada satu cara mudah untuk memberi petrol tanpa berbaris di kaunter. Masih mengunakan kad, tapi bukan kad kredit. Ini adalah pre-paid kad yang dikeluarkan oleh Maybank. Menerusi prepaid kad, penguna bukan sahaja dapat membeli petrol dengan mudah tanpa perlu berbaris tapi penguna juga akan diberi 10% diskaun untuk pembelian minyak pelincir Shell di stesyen minyak Shell. Selain itu, penguna juga di beri point sama seperti pengunaan kad kredit. Nak tau apa lagi faedah jika kome jadi penguna kad prepaid Shell easiGO, sila klik disini. Untuk mengunakan prepaid kad Shell easiGO ini, penguna akan dikenakan yuran tahunan sebanyak RM6 setahun yang akan di chargekan secara bulanan ke akaun prepaid sebanyak 0.50 sen sebulan. Tak la membebankan sangat, betul tak.

Apa pun, jom berjimat dengan mengunakan Shell easiGO American Prepaid Card. Starter pack boleh di dapati di stesyen Shell terpilih dengan harga RM15 sahaja dan ikut panduan di dalam starter pack itu untuk mengaktifkan kad anda.

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...