Saturday, March 14, 2015

Green View Garden, Cameron Highlands

Tempat-tempat menarik di Cameron Highlands. Green View Garden, Cameron Highland terletak di sebelah kiri kalau dari Simpang Pulai menuju ke Gua Musang sebelum sampai ke persimpangan menuju ke Brinchang. Best juga singgah berehat disini. Nyaman je suasananya. Mungkin disebabkan perubahan cuaca di Cameron Highland, waktu siang tak lah sejuk sangat. Apa pun suasana disini nyaman sekali dan sesuai kalau nak singgah berehat sebelum menyambung perjalanan ke destinasi yang dituju.

Green View Garden, Cameron Highland

Actually, teman tak pasti bila Green View Garden nie wujud. Tapi apa yang pasti Green View Garden adalah antara tarikkan terbaru di Cameron Highland. Tiada caj kemasukkan dikenakan kepada pengunjung. Disini ada cafe, yang berkonsep santai. Sambil menikmati hidangan ringan seperti kek dan ais cream, pengunjung juga turut dihidangkan dengan seni dekorasi taman yang menarik.

Green View Garden Cafe

Green View Garden Cafe

Green Garden View - Strawberry Moment

Disini terdapat kolam ikan yang menempatkan beberapa ekor ikan dari jenis Japanese Kap. Selain itu, terdapat juga beberapa ekor kura-kura yang dipelihara disini. Bukan kura-kura gergasi tu. Kura-kura biasa yang ada di Malaysia nie jer... Terlupa pulak teman nak ambil gambar ikan tu...

Green View Garden - Kura-kura

Green View Garden - Kura-kura

Sambil tengok ikan dan kura-kura nie, kami makan ais cream dan kek. Hehehe... cuaca sejuk... tapi makan ais cream... hehehehe... ok je... Comel kan kura-kura nie... Ok, jom layan ais cream pulak... sambil-sambil tu, boleh tengok kura-kura nie ye...


Green View Garden Cafe, Cameron Highland

Tengok tag order di atas nie... Creative... sambil mempromosikan hidangan mereka tu...


Green View Garden Cafe - Ais cream

Green View Garden Cafe - Ais cream

Mengancam tak ais cream nie... Presentation nya pun agak menarik... dengan taburan potongan buah dan sos strawberry... memang best... Kat Cameron Highland je boleh jumpa ais cream dengan fresh strawberry macam nie... dengan daun pudina tu teman telan sekali... :d


Green View Garden Cafe - Ais cream

Bestnya la makan ais cream dengan buah strawberry segar... Puas makan ais cream dengan strawberry... Makan pulak strawberry bread... just nice... tidak manis sangat... Ok la... Apa pun, persinggah pertama teman di Green View Garden nie asyik makan strawberry je... :d

Green View Garden Cafe - Strawberry Bread

Dah kenyang makan ais cream ngan roti dan kek strawberry, nak buat apa lagi kat sini yer... Jom jalan-jalan sambil cuci mata kan taman yang terletak di bahagian belakang cafe nie... Apa yang best kat taman nie...? Jeng-jengggg....


Green View Garden Cafe - House of Lavender

Nie la dia "House of Lavender". Nampak tak colourful back drop di belakang tu... Di situ lah teman tiga beranak berposing bagai... bercengkerama bersama adinda kekasih hati... Nasib baik ada photographer yang sudi ambil gambar kami disini... hehehehehe... maleh teman nak share gambar tu kat sini... segan laa... :d

Banyak pokok Lavender kat sini...


Green View Garden Cafe - House of Lavender

Green View Garden Cafe - House of Lavender

Ada juga pokok bunga dari jenis lain... Tapi, teman tak tau apa nama bunga-bunga nie... Sejuk mata memandang... segar dan nyaman jer...


Green View Garden Cafe - Garden

Green View Garden Cafe - Garden

Disini juga ada ruang menempatkan itik dan ungas-ungas...


Green View Garden - Taman burung

Green View Garden - Taman burung

Nampak tak kat dalam tu ada beberapa ekor burung Terkukur dan burung Serindit.

Green View Garden - Duckling Square

Apa lagi yang best kat sini... mmm... disini ada sebuah Land Rover yang dijadikan monument dan simbol Cameron Highland. Rata-rata pengusaha kebun disini mengunakan kenderaan Land Rover untuk menggangkut hasil tanaman mereka. Merasa kami duduk dalam Land Rover nie.



Ok, jom naik gunung Brinchang dengan Land Rover nie... Hehehe... sorry la yer, Land Rover nie dah tak boleh bergerak lagi... Tersadai kat sini dijadikan monument di Green View Garden nie.

Dah habiskan masa bersantai disini, tema teruskan perjalanan untuk ke Brinchang. Tunggu entry selepas ini yer... Next stop, Bharat Tea House Plantation. Singgah untuk minum teh sebelum check in hotel. Klik disini untuk entry Bharat Tea House Plantation.

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...