Friday, February 27, 2015

CPUV : South Australia Tourism Board

South Australia Tourism Board. Nie adalah CPUV ke 7 untuk tahun 2015 dan CPUV ke 2 untuk bulan February nie. Blog teman diberi 3 CPUV South Australia Tourism Board menjadikan 6 CPUV sedang rancak menabung untuk bulan February nie.

South Australia Tourism Board

Actually, CPUV kali ini lebih untuk mempromosikan destinasi pelancongan di Australia Selatan. Honestly, teman tak pernah lagi menjejakkan kaki di bumi kanggaroo nie. Tentu seronok kalau berpeluang ke sini. Klik disini untuk ke portal pelancongan South Australia.

South Australia Tourism Board

Hanya di Australia sahaja ada beruang koala dan kanggaroo. Makanan halal juga mudah didapati di sana. Untuk pengetahuan, untuk negara yang penduduknya majoriti bukan Islam, hanya negara Australia sahaja yang memperjuangkan makan halal di negara mereka. Tapi ada juga pihak yang menentang. Kome kalau rajin nak mengambil tahu, boleh lah klik kat FB Boycot Halal in Australia.

Boycott Halal in Australia

Bila di fikirkan balik, tindakkan mereka nie kelihatan bodoh. Mereka memboikot perniagaan rakyat mereka sendiri. Pada hal certificate halal tu tidak di wajipkan tetapi di galakkan. Bukankah ini akan meningkat perniagaan mereka dengan bertambahnya pelancong Islam ke negara mereka. Ok lah, tak apa. Forget about it. Hanya segelintir dari mereka sahaja yang berfikiran macam nie. We never care about your boycott. We not loss anything due to your boycott.

Apa pun, negara Australia nie sangat owsome untuk di kunjungi. mmm... kena kumpul duit kalau nak ke Australia nie. Boleh tengok dolphine, kanggaroo dan beruang kaola.

Terima kasih pada Nuffnang untuk 3 CPUV yang owsome nie.

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...