Friday, January 2, 2015

Prestasi 2014 blog apakehei

Setiap tahun, mesti kita perbaharui azam kita. Kome macam mana? Apa azam kome untuk tahun 2015 nie. mmm... tahun nie teman berhasrat memhapuskan hutang piutang dan nak ada diverse income. Entah la boleh dicapai atau tidak. Yang penting niatnya sudah ada. Seperti January, 2014 yang lepas teman ada buat entry berkenaan hasrat teman untuk blog yang tak berapa nak meriah nie. Awal 2014 hari, teman sangat berharap visitor blog apakehei mencapai sasaran 1 juta visitor.

Counter

Di penghujung Disember 2014, jumlah visitor blog apekehei memang telah merapati angka 1 juta. Cuma kekurangan kurang dari 10 ribu visitor untuk mencapai jumlah sasaran. Apa pun pencapaian ini memang sangat bererti buat teman. Menjelang 3 January 2015, visitor ke blog apekehei telah pun melepasi angka 1 juta. mmm... 7 tahun berblog baru dapat 1 juta visitor. Manakan tidak, teman mula menulis blog bulan Disember 2009. Itu satu entry je. Mula aktif tahun 2012 dengan 354 entry. Tahun-tahun berikutnya, semakin aktif dengan 250 entry keatas setahun.

Blog Archeive apakehei

Melampau tahap gaban ke nak sasar visitor 1 juta tahun 2015 nie... tahun 2014 pun tak lepas setengah juta visitor... mmm... lantak la, mana tau kot menjadi realiti... dah nama pun teman buat blog, mesti la nak ramai visitor... tak gitu... :) Untuk unique visitor pula, teman harap 2015 nie dapat melepasi 1,000 setiap hari... Pergghh... tinggi betul impian tu...




Blog statistik apakehei

Banyak suka duka teman selama berblog nie. Paling teruk tahun 2014 nie. Blog apakehei nie terjejas teruk akibat samsung Tab yang teman guna sync dengan semua applikasi Google. Masa mengodek-godek Galaxy Tab tu la terman secara tak sengaja terdelete semua gambar dalam blog nie. Sedihkan. Bukan sikit gambar, banyak tu. Ini semua gara-gara Google Apps yang buatkan Galaxy Tab teman tu hang. Tuh yang kome dapat tengok banyak gambar kat bawah nie...


Missing

Learn from the lesson. Lepas nie kena lebih berhati-hati. Galaxy Tab tu teman dah reset back to factory. Mana yang ada backup, teman update semula gambar kat blog tu slow-slow. Biar lambat, asalkan dapat betulkan semula damage tu.

Untuk 2015 nie, teman cadang nak tukarkan back ground blog apakehei nie. Tapi templetnya tak boleh nak diapply pulak. So, still maintain guna background lama jugak la nampaknya...

Apa pun, teman nak ucapkan berbanyak terima kasih pada pengkomen terhangat tahun 2014.


Top commentor apakehei 2014

Jom ziarah blog top 10 nie...

Azlan Strider - Borther tak tahu menghilang kemana... sunyi sepi je blognya... entry terakhirnya bertajuk kemana aku menghilang... +Azlan Strider

Norey - Banyak perkongsian yang berguna dalam menghadapi kehidupan yang semakin mencabar. Teman doakan ayahanda kak Norey di kurniakan kesihatan yang baik. +raihan md zain 

Pokok Manggis Depan Rumah - Ada ke pokok manggis kat depan rumah dia :d. Banyak perkongsian tentang bagaimana cara nak menambah pendapatan sanpingan. +Pokok Manggis Depan Rumah 


eMMe - Ibu kepada twin yang sangat comel. +eMMe NuR


acik idah - Banyak berkongsi pengalaman dalam kehidupan berkeluarga. +acik idah

Tihara - Blogger dari negeri Pahang Darul Makmur. Seorang business woman dari rumah.

Gee Lion - Macam nak stop jadi blogger jer. Tak caya, kome baca entrynya kat sini+Gee Lion 

Gadis Bunga - Seorang photographer dan gadis yang suka mencabar diri.

Jie Susanos - Banyak perkongsian menarik untuk tatapan semua. Rugi kome kalau tak selalu ke blognya. +Jie Susanos 

Kesuma Angsana - Seorang ibu kepada 3 orang anak. Macam-macam ada kat blog nie. +Kesuma Angsana 

4 comments :

  1. Assalammualaikum...

    Insaallah pape nanti mselim3 terjah blogger2 yang rajin komen kat blog nie k.. tahnaih kepada mereka yang tersenarai...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro mselim3... :) unik la nick name nie...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...