Tuesday, December 16, 2014

WhatsApp Group Chat

Sekarang nie ramai yang gunakan applikasi WhatsApp untuk berkomunikasi. Termasuk lah teman... Selain dari WhatsApp individu, kome juga boleh juga create WhatsApp group. Contohnya macam Family group WhatsApp. Memang bagus pengunaan WhatsApp nie terutama dalam merapatkan ikatan kekeluargaan dan kawan-kawan.


Gambar ehsan Google.

Dalam konteks kerja pula, pengunaan applikasi WhatsApp nie memudahkan koordinasi kerja seharian. Kebanyakan group whatsapp yang teman join in adalah untuk urusan kerja harian, kelab dan juga group kawan-kawan sekolah. Bila cerita pasal group WhatsApp nie, ahli group chat nie boleh di kategorikan dalam 8 golongan dalam list kat bawah nie...

1) Pak Jabit:
Setiap ketika ada pengumuman... bola, cuaca, gosip, ceramah...

2) Bos 7-Eleven:
Asyik bagi arahan, komen,  dan tugasan walaupun hari cuti (biasanya group kerja rasmi). Siap marah staf dalam group!

3) Kaunselor:
Penuh kata-kata pujangga, nasihat, perangsang semangat, hadith dan lain-lain

4) Kutu Malam:
Cuma aktif sebelah malam.. kecoh pasal malam jumaat. Bila siang tak bunyi langsung

5) Hantu Kubur:
Berbunyi hanya bila namanya diseru atau dipaksa jawab soalan

6) Kacang Ngan Yin:

Hanya pandai  
Gambar ehsan Google.

7) Bisu:
Jadi ahli grup tapi tak pernah berbunyi sekali pun.

8) Kaki Sentap:
Terkena sikit terus '.... left group'. Tak lama pastu minta admin tolong add balik.

~ Anda dikategori yang mana?????? ~

Hehehehe....

2 comments :

  1. A'ah Izni, Me pun dpt wasap ni..hehee..kite kategori mane Izni? kacang ngan yin pun yea juga, heee... no. 8 pun pnh gak buat, heeee....

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...