Sunday, November 2, 2014

Kuliah : Soal tidur

Apakah itu hailulah , Qoilulah dan a'ilulah ?

Hailulah ialah tidur selepas solat subuh(orang yang tak bangun solat subuh juga termasuk) hailulah menyebabkan rezeki kita terhijab dan menjadi tidak murah rezeki.



Qoilulah ialah tidur sekejap sebelum solat Zohor sekadar 26 minit, ianya amat bermanfaat (sumber kekuatan solat malam).

A'ilulah ialah tidur selepas solat Asar, ianya mengundang penyakit pada badan dan jiwa serta perasaan gundah gulana, kecewa dan gelisah.

Teman harap, perkongsian ini dapat memperbaharui ingatan kita dan sebagai peringatan terhadap orang yang lalai.

4 comments :

  1. Kalau hari cuti kena elak tido pagi macam ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... ye betul tuh... kalau hari cuti, boleh bangun awal... pergi jogging ke atau ke gym... lagi bagus dari tidur...

      Delete
  2. elakkan tidur selepas solat subuh ketika hari cuti ...

    ReplyDelete
  3. kuat tido..time weekend pun takde can nak bgn lewat, twin weekend mmg bgn awal, huhuhuhu...

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...