Thursday, June 12, 2014

Petua : Mengatasi masalah kuning (Jaundice) pada bayi

Ada masalah kuning (Jaundice) pada bayi yang baru lahir? Hari tu, anak saudara teman yang baru lahir tu pun ada masalah kuning atau jaundice nie. Hampir 2 minggu juga lah ayah dan ibunya dok berulang ke hospital untuk mendapatkan rawatan.



Gambar ehsan Google.

Sebagai pilihan alternatif, teman nak kongsikan satu petua orang lama untuk mengatasi masalah nie.


Gambar ehsan Google.

Caranya agak mudah, cuma perlu dapatkan daun kucai dalam seikat dua gitu. Masukkan kedalam besen kecil berisi air dan ramas-ramas sehingga hancur. Setelah itu, tapis air kucai tersebut. Gunakan air tapisan tersebut sewaktu memandikan bayi. Lakukan berulang kali untuk mendapatkan hasil yang berkesan.

Selamat mencuba!

3 comments :

  1. dulu masa anak kena kuning...mcm²..ikut nasihat bidan..mandi peria katak la...in future....ada baby..boleh praktiskan....hehehhehe
    Btw..boleh bukukan semua petua² ni....

    ReplyDelete
  2. satu petua yang amat berguna sekali especially untuk parents2 di luar sana...thanks for sharing bro...menabung VW sini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...