Thursday, March 20, 2014

Petua : Untuk melicinkan perut yang berkedut

Perut berkedut. Nie first time teman terbaca petua nie. Ada ke orang perut berkedut? Mmm, mungkin untuk wanita yang baru melahirkan anak. Entah lah, teman tak arif pasal perut berkedut nie. Kat perut teman nie cuma ada six pax jer. Tak nampak pulak kedutnya tu :)


Anyway, teman nak kongsikan petua nie untuk faedah bersama. Mula-mula kome kena sediakan bahan-bahan yang diperlukan di bawah nie;
  • Ambil 1 sudu/sendok kecil air perahan limau nipis.
  • Kira-kira 20 titik minyak kayu putih.
  • 1 sudu/senduk kecil air kapur sirih.
Campurkan semua bahan tersebut dan sapukan pada bahagian perut. Amalkan selama 2 minggu berturut-turut, setiap pagi dan petang selepas mandi. Teruskan sehingga kome benar-benar puas hati dengan hasilnya.

Ok, Selamat mencuba ye. Nanti kalau kome dah mencubanya kongsikanlah pengalaman kome tu di ruangan komen. Boleh jugak visitor lain buat rujukan.

2 comments :

  1. Perkongsian yang berguna ni jika nak licinnkan perut yang berkedut.

    ReplyDelete
  2. boleh try petua ini nanti....

    Regards,
    Strider

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...