Sunday, July 14, 2013

Bazar Ramadhan atau Bazir Ramadhan

Alhamdulillah, hari ini sudah masuk hari ke lima bulan Ramadhan. Teman masih lagi tidak menjejakkan kaki ke bazar ramadhan atau pun PARAM short form untuk Pasar Ramadhan. Ramadhan kali ini, teman bertekad untuk mengurangkan atau tidak pergi langsung ke bazar ramadhan nie. Boleh berjaya ke agaknya? mmm.... tak apa, at least teman ada target untuk mengelakkan pembaziran.


Kome pulak, macam mana? Selalu pergi ke bazar ramadhan nie? Agak-agaknya, berapa ringgit kome selalu habiskan duit untuk berbelanja kat pasar ramadhan nie? Bagi yang belum berkahwin tu, memang la bazar ramadhan menjadi sumber utama untuk mendapatkan makanan berbuka puasa. Tapi yang sudah berkeluarga tu, kebiasaanya isteri akan memasak makanan di rumah dan makanan dari bazar ramadhan jadi tambahan menu berbuka puasa.

Kadang-kadang kita berlebihan dalam berbelanja di bazar ramadhan sehingga membazir. Harapan teman semoga kita tidak membazir di bulan ramadhan nie. Katakan "Tak Nak" membazir di bazar ramadhan.

2 comments :

  1. taun ni mmg nak kurangkan berbeli kat bazaar.. makanan skrg pun mahal dh.. jauh beza dr masak kat rumah.. dpt simpat duit ckit beli bj raya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... makanan di bazar ramadhan memang agak mahal sket... dah lah tu, rasanya tidaklah seperti yang kita harapkan...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...