Tuesday, November 27, 2012

Blog post error

Blog post error... Kadang-kadang, teman ada membuat entry blog tetapi tak sempat untuk disiapkan dan disimpan sebagai draft di server. Bila ada masateman log in dan edit balik. Kebiasaanya tak ada masalah pun. Cuma kali ini, ada masalah sikit. Bila nak save je dapat error. Bila publish pulak, formatnya tungang langgang dan merapu jer...


Macam mana nak buat yer... Tension dah teman, dok edit tapi tak jugak boleh save atau publish dalam format yang di kehendaki. Last-last, apa yang teman buat, copy balik cerita yang teman dah siapkan dalam post entry tersebut. Paste ke notepad atau word. Lepas tu, entry post yang error tu teman delete dan kemudian create post entry yang baru. Copy balik dari notepad atau word tadi ke entry post, perbetulkan format dan publish. Taraaaa... settle dah masalah error nie.

Kome pernah tak mengalami masalah macam nie. Macam mana ye kome settlekan masalah nie? Ada cara lain tak? Teman harap, kome sudi kongsikan bersama disini macam mana nak mengatasi masalah error blog post nie... Kalau kome ada cara lain laa...

1 comment :

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...