Wednesday, October 31, 2012

Quadski Amphibious ATV

Biasanya kita tengok ATV kat daratan saja jer kan untuk ativiti off road, tak pernah pulak fikir ATV boleh belayar atas air. mmm... inilah inovasi namanya... Quadski Amphibious ATV nie adalah hasil inovasi  Gibbs Technologies yang merupakan perintis kepada teknologi amfibia berkelajuan tinggi. ATV ini diperkasakan dengan enjin 175 kuasa kuda mengunakan enjin BMW. 

Kenderaan ATV ini akan mula memasuki pasaran pada November 2012 dengan harga USD 40,000. Agaknya la, bila la ATV nie akan memasuki pasaran Malaysia yer...





Ada sesiapa berminat nak membelinya. Kat bawah nie teman sharekan detail spesifikasinya;

Engine: 4 cylinder 1300cc 16 valve DOHC
Marine Propulsion: Gibbs jet drive
Water Speed: Up to 45mph
Land Speed: Up to 45mph
Suspension: Independent coil springs and hydraulic dampers
Brakes: 4 Wheel disk brakes (on land)
Drive Layout (land): RWD
Payload: up to 260lbs, 120kg (100kg rider, 20kg equipment)
Occupants: 1
Dry Weight: 1180Lbs (535kg) excludes fuel, rider and equipment


Selain untuk aktivit riadah, Gibbs Technologies mengeluarkan ATV untuk kegunaan pasukkan keselamatan. Canggihkan!






Agak-agaknya, bila la pasukkan keselamatan kita nak guna kelengkapan macam nie yer...

*Gambar ehsan Google

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...