Monday, June 11, 2012

Ikan Kerapu Tikus

Agak lama jugak teman tak ke Pasar Pasir Penambang nie... Maklum la... dalam fridge, stok masih ada lagi... Tapi kali ini, stok memang betul-betul habis... dah tak ada benda nak dimasak... So, aktiviti dihujung minggu teman kali nie pegi pasar Pasir Penambang kat Kuala Selangor tu untuk tambahkan stok baru tu... Kiranya stok kali nie akan bertahan sehingga selepas hari raya puasa la... memang save banyak la strategy teman nie... dah la dapat bahan mentah fresh... harga competitive pulak tu... siap boleh nego lagi...

Kali nie tak ada ikan yang menarik nak dikongsikan disini... kecuali ikan nie... Namanya Ikan Kerapu Tikus... kenapa namanya ikan Kerapu Tikus... Jangan laa tanya teman yer... Sebab teman sendiri pun tak tahu...

Nie la rupa ikan tu... sekilo ikan nie, harganya RM70... Kerapu Tikus dalam gambar nie, beratnya sekilo lebih... Harganya dalam RM120... Apa macam, ada berani ke makan ikan nie... :)


Ikan Kerapu Tikus

Menurut tokey ikan nie, isi ikan nie adalah yang terbaik dalam keluarganya... isinya halus, dan sesuai dimasak stim atau pun dimasak tiga rasa...

Apa pun, ikan nie memang sodap... Thanks to my Master Chef + my Darling...

*pssst... Teman nie memancing kat pasar jer... :D

Klik kat sini untuk lagi entry berkenaan Pasar Pasir Penambang

8 comments :

  1. Waaa....gi beli kat sangkar ikan trus ker?tringat dulu p tengok ikan kerapu batik kat bali...kt Malaysia xdak lg rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana pulak beli ikan kat sangkar... Nie fresh from the sea la...

      Delete
    2. oo yer ke.....sedap laa kalau mcm tue.bukan senang nak dapat tue.

      Delete
    3. yup... spesis nie agak susah jugak kalau nak dapat... sebab tu harganya agak mahal... kalau nelayan dapat, biasanya depa makan sendiri jer...

      Delete
  2. errr takut nak makan ikan tu.. sbb takut tgk rupa dia. corak kulit dia pokodot ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nak takutkan... Ikan nie memang best... memang sedap...

      Delete
  3. mmg nampak mcm sedap.. tp yelah sbb dha biasa makan ikan yang kaler dia silver.. ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekalai kena la tukar color... baru lah warna warni...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...