Tuesday, May 15, 2012

Petua - Untuk mendapatkan gorengan cempedak lebih garing dan ranggup

Saja jer, teman nak sharekan macam mana nak buat cempedak goreng yang ranggup... memang laa sedap makan cempedak goreng nie... lagi best kalau isteri tersayang yang gorengkan... :D



Untuk tambahkan kerangupannya, cuba lah petua ini. Senang jer... Campurkan sebiji telur ayam, sedikit kelapa kedalam bancuhan tepung dan sedikit garam. Celupkan cempedak itu ke dalam tepung tadi dan goreng didalam minyak yang banyak dan panas. Cempedak goreng puan akan lebih garing, rangup dan tidak terlalu berminyak.

1 comment :

  1. boleh suruh kakak aku try nanti nie..mesti sedap kalau ade ras telur2 nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Setiap komen yang di tinggalkan disini akan di kunjung balas ke blog tuan-tuan sebagai tanda terima kasih... Sudi-sudilah tinggalkan komen kome kat sini ye... Terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...