Wednesday, April 11, 2012

Tasik Biru

Weekend hari tu, tetiba darling ajak teman pegi jenjalan... Mmm... Nak pegi mana yer... Ada specific arah tuju ker? Mmm... Fikir punya fikir, terlintas di fikiran Tasik Biru... Kat mana yer...? Macam mana nak kesana yer...? Nak search kat Google pun tak sempat... Short notice sangat... So, teman main belasah jer... Main drive je ikut sesuka hati... Lalu ceruk sana, ceruk sini, sampai masuk Kampung Kubu Gajah... Masa nak keluar tu... Tengok jam, mmm... Awal lagi nampaknya... So, teman pun drive lah menghala ke Kuang... Sampai kat persimpangan lampu isyarat tu, teman pun belok ke kiri... Drive lagi ikut sesuka hati... 

Tetiba, terpandang sign board Tasik Biru. Wahhh... Kita dah jumpa la, Tasik Biru... Excited sangat...








Besar jugak ye tasik nie... Masa sampai hari tu, ada la dua orang sedang merempit ngan jet ski kat atas tasik nie... Nampak macam seronok jer... Maklum la, dah boleh dikira expert... Tengok la aksi-aksi mereka nie... Kebanyakkan, mereka yang main jet ski disini bawa sendiri jet ski mereka. Disini tidak ada kemudahan asas seperti tandas dan sebagainya. Bagaimana pun, disekitar tasik tersebut terdapat beberapa gerai makan. Hari tu, tak sempat teman nak tinjau gerai-gerai tu. Duduk tengok orang main jet ski lepas tu, teman pun balik... Anyway, sesiapa yang ingin berkunjung kesini tapi tak tahu bagaimana hendak kesini, teman sharekan koordinatenya kat bawah nie...

3.248987, 101.526493



View Larger Map

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...