Saturday, February 11, 2012

Perokok adalah PENGOTOR

Perokok tu memang sesorang yang pengotor... Nie pendapat teman jer... Jangan marah yea... Tengok la gambar kat bawah nie... Hari tu, teman pegi la ke bangunan nie... ada urusan sket... tunggu lif lambat sangat... so, teman guna la tangga kecemasan... tengok laa apa yang ada kat tangga kecemasan nie... penuh dengan puntung rokok... bau kat area tangga kecemasan nie tak berapa nak terhidu... bayangkan lah, kalau waktu kebakaran dan terpaksa turun melalui tangga kecemasan nie... mau sesak nafas dibuatnya...

Ada sign di larang merokok... tapi kat situ laa juga mereka2 nie merokok... macam sign board di larang membuang sampah... kat tepi sign board tu jugak mereka himpunkan sampah sarap...



Kat atas nie pun penuh puntung rokok di lambungkan...



Siap ada tin biskut, tapi idak laa puntung rokok tu di masukkan kat dalam tin tuu... memang pengotor betul laa orang yang merokok nie...



Teman rasa laa... kempen rokok kat Malaysia nie tak berapa nak menjadi la... nie ada satu kempen... setiap kali orang nak merokok, mereka bacakan surah YASIN untuk orang yang nak merokok tu... check laa kat sini kalau nak tengok...

2 comments :

  1. yups
    kempen jangan merokok dekat Malaysia memang tak pernah mencapai kejayaan sebab Malaysia ramai perokok tegar


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for visit... OK, kejap lagi saya click2 kat blog awak...

      Delete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...