Wednesday, December 28, 2011

Medan Ikan Bakar Sg Duyung, Melaka

Tempat makan best di Melaka. Biasa laa kan... nama pun jalan-jalan... bila dah penat berjalan... perut pulak pastinya lapar... untuk kali ini, kami bersantap di medan Ikan Bakar Sg Duyung pulak... maklum laa ada orang tu teringin bebenor nak pekena ikan bakar kat sini... so, teman bawak je laa...

Orang Melaka nie unik sket, bila pekena ikan bakar pastinya dengan nasi lemak... teman pulak tak biasa nak makan ikan bakar dengan nasi lemak... macam double jer minyaknya... maklum laaa ikan pun berminyak... kena pulak dengan nasi lemak... fuhhh.... mau berlemak dibuatnya...


Kat area Umbai nie memang terkenal ikan bakar... maklum laa dekat dengan laut... cuma nak carik yang best jer susah sket... dengar cerita, Medan Ikan Bakar Sg Duyung nie best... kebetulan terjumpa... so, singgah laa teman dan family... nie laa menunya...



haaa.... benda nie namanya Siput Buluh, @ Pepahat @ Ambal... teman memang tak makan siput-siput nie... teman cuma makan kerang-kerangan jer... tapi saja laa kasi try sebab depa dah order... perggg... serious... memang tak sedap betul... dah laaa liat bebenor... memang teman tak leh telan laaa....



Lepas nie teman and family akan berangkat ke Johor Bharu pulak... 

2 comments :

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...