Tuesday, October 18, 2011

Hotel Review - Marina Cove Resort, Lumut

Hotel di Lumut. Hotel review kali ini bersiaran di Marina Cove Resort, Lumut sempena beraya di Perak. Tahun nie plan beraya ke Manjung, Lumut menjadi kenyataan. Perjalanan start dengan persinggahan pertama di rumah Mak Cik Hanim di Temoh. Selepas itu, singgah pula ke rumah Mak Ngah, di Degong, Langkap sambil ziarah tengok Opah sekali... Selepas pukul 3, baru lah kami bergerak ke Lumut. Cadangnya nak singgah ke rumah Azhari, tapi dia tak ada kat rumah laa pulak... So, terus ke Restoran Ummi & Walid di Sri Manjung. Restoran nie agak baru... persekitarannya dan hidangannya juga menarik... Rasanya pun sedap dan berbaloi jika hendak mencuba menu yang baru.

Selepas tu, kami terus check in ke Marina Cove Resort, Lumut. Lokasinya adalah on the way ke Teluk Batik...  nie coordinate nya

Untuk penguna Ovi MAPS Nokia
4 12 0N, 100 36 29E atau click Google Map

Pemandangan agak menarik... bilik mengadap Selat Dinding dan Pulau Pangkor... Sampai pun dah pukul 6 petang... Penat pun ada... Cuma Aisar jer yang tak tau penat... ajak mama nya mandi kolam... :)

Apa pun, layan jer laa gambar-gambar di bawah nie...

Nie laa Marina Cove Resort...





Nie laa bilik yang kami book... apartment 3 bilik...



Jeng-jeng... bukak jer pintu... terlihat laa benda nie... terserlah laa 3 STARnya...




Ruang tamu dan ruang makan...





Ruang untuk bersantai sambil menonton TV...



Hiasan dimeja tamu...



nie pulak ruangan dapur... Peringatan... Dapur ini bukan tempat untuk memasak... sebenarnya... dapur pun tak ada... setakat cerek elektrik tu... OK laa... boleh jugak buat masak air panas... :)



Nie pulak ruangan di bilik tidur utama...





Bukak jer pintu almari nie... maka terlihat laa tiga hanger baju nie... sedih kan... uzur jee hangernya...



nie pulak view from balcony... tersergam indah Marina Water Theme Park... di seberang sana pulak adalah Marina Island Pangkor... Ini adalah pulau buatan... di tambak, dan masih lagi dalam proses pembinaan... setakat ini sebuah hotel telah pun siap dibina dan sudah beroperasi... kelengkapan seperti jeti bot turut juga dibina...









Selain water theme park, di Marina Cove Resort nie pun ada juga lapangan Paint Ball, Jungle Tracking, sesuai sangat laah kalau nak buat apa-apa program seperti team building kat sini...




Yang bestnya bila menginap di Marina Cove Resort nie, malam-malam untuk diner boleh berjalan kaki sahaja ke medan Ikan Bakar Teluk Muruh... terletak kurang 50 meter dari sini... di pinggir laut saja... boleh telefon dulu kalau nak buat tempahan...

Nie koordinatenya kalau ada sesiapa yang nak ke sini...

Untuk penguna Ovi MAPS Nokia
4 12 1N, 100 36 22E atau click Google Map





So, ini laa menu makan malam kali ini... cukup untuk 5 orang dewasa... Tak sampai RM100 pun... ada dua ekor ikan Jenahak... satu di bakar dan satu lagi di masak sweat and sour, sotong masak kicap dan sayaur kailan ikan masin... itu pun jenuh nak menghabiskannya... maklum laa... perut kecik-kecik jer...





Untuk rating keseluruhan bagi Marina Cove Resort :

Keselesaan (Bilik)             :
Kemudahan                      :
Makanan (Sarapan)            :   
Layanan                           :
Keselesaan (Keseluruhan)   :

Apa pun, saya suka Marina Cove Resort sebab mudah untuk ke Medan Ikan Bakar Teluk Muruh... :d

No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...