Wednesday, July 27, 2011

Hotel Review - Istana Hotel

Hotel di Kuala Lumpur. Hotel review kali ini bersiaran di Hotel Istana Kuala Lumpur8 July, 2011 merupakan hari kedua tayangan Transformer : Dark of the Moon. Memang teruja betul untuk menonton filem ini... tambahan... isteri tersayang yang belanja... itu yang sanggup ambik cuti hehehehe... and actually memang ada plan pun... so, nie adalah kali ketiga kami menonton wayang bersama Aisar Darwisyah... puteri kami tu... first time hari tu... tengok cerita Transformer : Revenge of the Fallen. Masa tu umur Aisar belum masuk setahun lagi... tapi disebabkan minatnya dengan filem Transformer nie... kami bawak jugak laa... waktu tuu terkejut-kejut jugak laa Aisar dek bunyi boom dalam cerita tu... hehehehe... mama and papa dia jer tau macam mana nak tenangkan dia waktu tu... hehehehe... second time pulak bawak Aisar tengok cerita Upin and Ipin... masa tu umur dia dah masuk setahun lebih... so, seronok laa dia tengok kartun...

anyway, selepas habis cerita Dark of the Moon, kami pun bergegas ke Hotel Istana... check in... so, bermalam lah kami sekeluarga di Hotel Istana ini.... macam melampau jer kan... dah lah duduk kat Sungai Buluh... lepas tuh  over night pulak kat hotel pulak... hehehehehehehehehe... anyway, memandangkan aku nie memang suka ambil gambar... nie laaa yang dapat aku share kat untuk entry kali ini... Untuk detail tentang Hotel Istana kome boleh layari web site mereka di sini.

Hotel Istana

Above picture is taken from poll view...


Gambar ehsan website Hotel Istana




The room we spent here in Istana Hotel... Deluxe room... 1039

Hotel Istana - Deluxe Room


King saiz bed... :) I like it...

Hotel Istana - King bed saiz

Hotel Istana - phone desk

Hotel Istana - Wardrobe


Bath room for deluxe room... beware... the bath room door are not lock... hehehehe...



Bath room - Hotel Istana


Bath tab...

Bath tab - Hotel Istana


there is a phone in the toilet... you can answer the phone while doing your thing...

Bath room phone - Hotel Istana


The out side view from the room...




Park Royal

You can see Park Royal beside Istana Hotel.



Part of interesting craft...

Craft - Hotel Istana


Taman Sari... We have our breakfast and diner here...


Gambar ehsan website Hotel Istana


Me

The rate is still affordable... 2 person just RM 95.++ for buffet dinner and free for kid below 7 year.


Me and family... :d


My Family




Here in Istana Hotel, you are charge for internet access... i'm not sure the rate... but honestly, i don't like it... we can get free internet access at kedai mamak, cafe, workshop... 


Based on our experience http://apakehei.blogspot.com/ our rating for Istana Hotel is below :


From 5 Star :-




Our rating for room condition and facility    : 
Our rating for front desk staff                      : 
Our rating for Taman Sari Cafe                  : 
Overall rating                                              : 




No comments :

Post a Comment

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...