Sunday, May 15, 2011

Rumah Ku Syurga Ku (Episod ke 2)

Selepas mega renovation projek yang merangkumi infra struktur dan pembinaan wardrobe dan kabinet dapur, ini merupakan fasa kedua perancangan kami suami isteri dalam merancang susun atur dan hiasan dalaman rumah kami. Dalam projek ke dua ini, kami memang merancang untuk membina suatu rak TV bina dalam (paneling) dan juga sebuah rak kasut di hadapan pintu masuk. Rancangan ini telah kami mulakan sebaik saja masuk tahun 2011. Ini lah reka bentuk asal yang direka bentuk oleh aku sendiri...



Nie la draft asal rak TV paneling aku tu... Cuma simple draft jer... draft nie cuma untuk dapatkan costing jer... maklum laa banyak benda kena consider sebelum finalise designnya tu... lighting, siling, material, budget, semuanya kena ambil kira... takut-takut ter over budget... akhirnya pertengahan bulan March, 2011 design dah confirm... and tunggu turn untuk pembinaan jer...

Kerja-kerja pembinaan dirumah bermula pada 20 April yang lalu dan siap sepenuhnya pada 24 April. Sebab rak TV nie ada customize... then i just share picture for rak TV aje laa... design kabinet kasut biasa jer... nothing special pun...

















4 comments :

  1. salam, kalau buat mcm ni berapa anggarannya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rak TV tu dalam RM2500 jer. Tapi saya bukan hanya buat rak TV, ada dua lagi projek yang sekali jalan dengan projek rak TV tu. So harga mungkin lain sket la...

      Delete
  2. harga sangat berpatutan tu.. buat kat kedai mane tu? hihi boleh tau?

    ReplyDelete

Ada robot tak??? Sudi-sudikanlah tinggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...